psotamt pisze:Odlać do naczynia i zbierać po każdej rektyfikacji. Jak się uzbiera to na rurki ale osobno, z żadnym nastawem, zacierem a tym bardziej czystym gonem.
Dokładnie to miałem na myśli, źle się wyraziłem.
psotamt pisze:Odlać do naczynia i zbierać po każdej rektyfikacji. Jak się uzbiera to na rurki ale osobno, z żadnym nastawem, zacierem a tym bardziej czystym gonem.
Ja używam KLARMEDEL. Jedno opakowanie na 50 l z nastawu cukrowego czy glukozowego w 2-3 dni robi przezroczyste. A sprawdzałeś końcowe Blg?Erazer pisze:...wlałem coobra megapack klar na 100l i widzę, że drożdże opadły, natomiast całość nadal jest mętna...
No niestety nie to po pierwsze a po drugie, nie używaj rurki fermentacyjnej.Erazer pisze:...Te wszystkie dwuskładnikowe środki klarujące to chyba to samo
Erazer pisze:Tak wyglądają nastawy z glukozy po klarowaniu?
drgranatt pisze:No niestety nie to po pierwsze a po drugie, nie używaj rurki fermentacyjnej.Erazer pisze:...Te wszystkie dwuskładnikowe środki klarujące to chyba to samo
dynio pisze:Mi wystarcza tydzień. Do alkoholu trzeba się nauczyć cierpliwości i to na każdym etapie realizacji.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości