Tworzę nowy temat żeby nikomu nie pakować się ze swoimi zdjęciami do dyskusji.
Pochwalę się efektem kilkumiesięcznego planowania i pracy nad półkową (trwało to tyle głównie przez finanse).
Półkowa sitowa 4'', mój autorski przelew z regulacją poziomu cieczy- startowo ustawiłem na 2 cm poziomu na półce. Sita palone na laserze z otworem 1.7 mm, szkło 100x110mm.
Kolumna podzielona na dwa modułu- 3 i 2 półki, zobaczę jak będzie się destylowało na wszystkich 3 konfiguracjach (5, 3, 2 półki), jeśli będzie mało to dołożę sit lub modułów.
Wszystkie elementy mające kontakt z produktem wypolerowałem, Ci którzy widzieli lub brali udział w moim temacie polerowania już wiedzą co tak "lizałem"- w efekcie są małe refleksy pod światło patrząc na pojedynczy detal ale po skręceniu całości albo ja tego nie chcę widzieć albo nie są widoczne... Efekt- powiem szczerze, że chyba więcej niż 40 godzin poświęciłem na polerowanie, o kosztach nie wspomnę ale dziś uważam, że było warto, poler robi wrażenie. Wrzucam parę fotek tak żeby się "pochwalić" efektem.
Całości dopełnia głowica UFO z OLM od mistrzów którzy sami stanowią klasę i markę- Herbata666 & Akas (Piotrek, Andrzej- głowica pierwsza liga!). Głowica nie jest jeszcze uzbrojona bo robi się chłodniczka do OLM i szybki montaż papugi, jak będzie skończone to też wrzucę jakieś foto.
Teraz godziny czytania jak prowadzić proces i którejś nocy przeprowadzę test na cukrówce, później około 200 l. Calvadosa czeka i około 100l. śliwowicy- wszystko po pierwszym odpędzie

ps. Wiem, że nie powinno się szlifować i obrabiać spawów (przynajmniej tak powtarzał mi mój "nauczyciel spawania") ale nie mogłem się powstrzymać