Witam. Dopiero zaczynam przygodę z trunkami, grzebałem po forum ale takiego tematu nie znalazłem. .Nastawiłem cukrówkę na drożdżach Turbo -6 dni,25l. Okazało się, że mam ze 3 l różnych owoców słodko-alkoholizowanych (żona nalewki robi).Pytanie, co z tym można zrobić?
-dorzucić do cukrówki?jesli tak to kiedy,w trakcie czy po zakonczeniu fermentacji ? a może jakieś inne pomysły na wykorzytanie tych owoców,będę wdzięczny
I jeszcze jedno pytanie i zmykam: czy po skonczeniu fermentacji zacier może stać ,jak długo?
pozdrawiam Mirek
cukrówka+alkoholizowane owoce z nalewek
-
- Posty: 7348
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1697 razy
Re: cukrówka+alkoholizowane owoce z nalewek
No, to coś słabo szukałeś - http://alkohole-domowe.com/forum/recycl ... t1033.html
http://alkohole-domowe.com/forum/destyl ... t4757.html
http://alkohole-domowe.com/forum/destyl ... t4757.html
Aaa, tego to już poszukaj sam, jest trochę o tym na forummirkow pisze:czy po skończeniu fermentacji zacier może stać ,jak długo?
SPIRITUS FLAT UBI VULT