cukrówka+alkoholizowane owoce z nalewek

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
mirkow
1
Posty: 1
Rejestracja: wtorek, 1 paź 2013, 07:19

Post autor: mirkow »

Witam. Dopiero zaczynam przygodę z trunkami, grzebałem po forum ale takiego tematu nie znalazłem. .Nastawiłem cukrówkę na drożdżach Turbo -6 dni,25l. Okazało się, że mam ze 3 l różnych owoców słodko-alkoholizowanych (żona nalewki robi).Pytanie, co z tym można zrobić?
-dorzucić do cukrówki?jesli tak to kiedy,w trakcie czy po zakonczeniu fermentacji ? a może jakieś inne pomysły na wykorzytanie tych owoców,będę wdzięczny ;)
I jeszcze jedno pytanie i zmykam: czy po skonczeniu fermentacji zacier może stać ,jak długo?
pozdrawiam Mirek
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7348
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1697 razy
Re: cukrówka+alkoholizowane owoce z nalewek

Post autor: radius »

No, to coś słabo szukałeś - http://alkohole-domowe.com/forum/recycl ... t1033.html
http://alkohole-domowe.com/forum/destyl ... t4757.html
mirkow pisze:czy po skończeniu fermentacji zacier może stać ,jak długo?
Aaa, tego to już poszukaj sam, jest trochę o tym na forum ;)
SPIRITUS FLAT UBI VULT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”