Cukier drogi? -Zatrzyj mąkę bracie!
-
- Krótko o sobie: Marzyciel
- Ulubiony Alkohol: Własny.
- Podziękował: 269 razy
- Otrzymał podziękowanie: 338 razy
Re: Cukier drogi? -Zatrzyj mąkę bracie!
Jestem przeciwnikiem pracy na gazie. Kiedyś miałem nieprzyjemną okazję opróżniać odstojnik przy włączonym/odpalonym gazie... Do tej pory dochodzą nas informacje, że gdzieś z bloku szyby wywaliło... Ale do rzeczy.
Z tamtego okresu pozostał mi ogromny gar, którego używam do wekowania. Kociołek dostał nowe życie nie tylko do słoików. Oryginalny otwór został rozwiercony na dwa cale a na ten przychodzi przejściówka i głowica do małych odpędow owoców i mąki. Przy wolnym grzaniu nic nie przywiera do dna. Mimo urazu do gazu staram się zachować pewnych zasad i do prób z mąka wystarczy. W załączniku kilka zdjęć.
Z tamtego okresu pozostał mi ogromny gar, którego używam do wekowania. Kociołek dostał nowe życie nie tylko do słoików. Oryginalny otwór został rozwiercony na dwa cale a na ten przychodzi przejściówka i głowica do małych odpędow owoców i mąki. Przy wolnym grzaniu nic nie przywiera do dna. Mimo urazu do gazu staram się zachować pewnych zasad i do prób z mąka wystarczy. W załączniku kilka zdjęć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony niedziela, 19 sty 2020, 21:49 przez .Gacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Gacek.
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Destylaty nieczyste
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
-
- Krótko o sobie: Marzyciel
- Ulubiony Alkohol: Własny.
- Podziękował: 269 razy
- Otrzymał podziękowanie: 338 razy
Skraplacz od @Kuli jest zakończony rurką fi8. W sklepie z pneumatyką gdzie zaopatrywałem się w zaworki precyzyjne i szukałem jakiś nowości do miedziaka dojrzałem to jak sroka.
Na zdjęciu przejściówka z twardej rury (KO, miedź) skręcana bodajże do średnicy 6mm wewnątrz na wyjście szybkozłączne na wężyk plastikowy do pneumatyki.
Koszt jednej sztuki to ok 16 zł.
Na zdjęciu przejściówka z twardej rury (KO, miedź) skręcana bodajże do średnicy 6mm wewnątrz na wyjście szybkozłączne na wężyk plastikowy do pneumatyki.
Koszt jednej sztuki to ok 16 zł.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 20 sty 2020, 20:38 przez .Gacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Gacek.
-
- Krótko o sobie: Blisko 50 lat na karku zobowiązuje do spożywania trunków o podobnym stężeniu ;)
- Ulubiony Alkohol: od jakiegoś czasu- mój własny :)
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowanie: 154 razy
- Kontakt:
Ten standard nazywa się TEKALAN - są złącza plastikowe (używam) i metalowe.
Godny zainteresowania jest zawór precyzyjny np. taki: https://allegro.pl/oferta/szybkozlacze- ... 8860180242 którego używam do precyzyjnej regulacji przepływu wody przez skraplacz. Są też montowane na wąż: https://allegro.pl/oferta/zawor-wtykowy ... 5929735016
Godny zainteresowania jest zawór precyzyjny np. taki: https://allegro.pl/oferta/szybkozlacze- ... 8860180242 którego używam do precyzyjnej regulacji przepływu wody przez skraplacz. Są też montowane na wąż: https://allegro.pl/oferta/zawor-wtykowy ... 5929735016
Pędzący hobbysta zajmujący się również odrobinę elektroniką.
Zamówienia i zapytania o sterowniki destylatorów email: info @ sterownikiWiFi.pl lub przez wiadomość PW
Zamówienia i zapytania o sterowniki destylatorów email: info @ sterownikiWiFi.pl lub przez wiadomość PW
-
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowanie: 91 razy