Czołem,
jako, że ostatnio brakuje mi majsterkowania w domu wpadłem na pomysł połączenia przyjemnego z pożytecznym.
Będzie to rozwinięcie mojej pasji (po części zawodu), piwowarstwa. Pozwoliłem sobie dołączyć żeby skonfrontować moją wiedzę teoretyczną,
projekt z praktyką bardziej doświadczonych osób.
Z chęcią podzielę się swoim doświadczeniem nt. przygotowywania zacierów zbożowych, sprzętu piwowarskiego.
Pozdrawiam serdecznie,
Moe
moe.shiner
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 707
- Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
- Kontakt:
Re: moe.shiner
Witamy, dział piwny potrzebuje większej aktywności
-
Autor tematu - Posty: 12
- Rejestracja: poniedziałek, 15 paź 2018, 19:41
Re: moe.shiner
Dodałbym łuskę ryżową, ekwiwalent 5% wagowych całego zasypu.arkdom pisze: To może napisz jak według Ciebie będzie się filtrował zacier: 80% kukurydzy, 12 % słód żytni, 8% słód jęczmienny?
Ostatnio zmieniony wtorek, 16 paź 2018, 21:40 przez radius, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Posty: 62
- Rejestracja: czwartek, 13 wrz 2018, 21:57
- Krótko o sobie: No i brzeg urwałam :D
- Ulubiony Alkohol: Produkcji domowej, niekoniecznie mojej :)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy