moe.shiner

Przedstaw się naszej społeczności, napisz kilka słów o sobie, kim jesteś, co robisz i co cię tu sprowadza. Napisz cokolwiek chcesz na swój temat a my Cię radośnie powitamy :)
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK :)

2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.

3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.

4. Multikonta - kasujemy i banujemy

Autor tematu
moe.shiner
10
Posty: 12
Rejestracja: poniedziałek, 15 paź 2018, 19:41

Post autor: moe.shiner »

Czołem,
jako, że ostatnio brakuje mi majsterkowania w domu wpadłem na pomysł połączenia przyjemnego z pożytecznym.
Będzie to rozwinięcie mojej pasji (po części zawodu), piwowarstwa. Pozwoliłem sobie dołączyć żeby skonfrontować moją wiedzę teoretyczną,
projekt z praktyką bardziej doświadczonych osób.
Z chęcią podzielę się swoim doświadczeniem nt. przygotowywania zacierów zbożowych, sprzętu piwowarskiego.

Pozdrawiam serdecznie,
Moe
promocja
Awatar użytkownika

Qba
700
Posty: 706
Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Kontakt:
Re: moe.shiner

Post autor: Qba »

Witamy, dział piwny potrzebuje większej aktywności :)
Alkohole-domowe.com - Przepisy, wiedza, forum
Alkohole-domowe.pl - Zakupy, asortyment, zaopatrzenie

arkdom
50
Posty: 91
Rejestracja: sobota, 17 paź 2015, 18:05
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Re: moe.shiner

Post autor: arkdom »

moe.shiner pisze: Z chęcią podzielę się swoim doświadczeniem nt. przygotowywania zacierów zbożowych

Pozdrawiam serdecznie,
Moe
To może napisz jak według Ciebie będzie się filtrował zacier: 80% kukurydzy, 12 % słód żytni, 8% słód jęczmienny?
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3807
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 459 razy
Re: moe.shiner

Post autor: Doody »

Witaj, zawsze miło poznać kogoś, kto może wnieść nowe informacje na temat zacierów zbożowych :ok:
Pozdrawiam
Darek

Autor tematu
moe.shiner
10
Posty: 12
Rejestracja: poniedziałek, 15 paź 2018, 19:41
Re: moe.shiner

Post autor: moe.shiner »

arkdom pisze: To może napisz jak według Ciebie będzie się filtrował zacier: 80% kukurydzy, 12 % słód żytni, 8% słód jęczmienny?
Dodałbym łuskę ryżową, ekwiwalent 5% wagowych całego zasypu.
Ostatnio zmieniony wtorek, 16 paź 2018, 21:40 przez radius, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika

Jozinek
50
Posty: 98
Rejestracja: sobota, 25 sie 2018, 10:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Własny.
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: moe.shiner

Post autor: Jozinek »

Witaj.Nowa wiedza w cenie.
Awatar użytkownika

Czarodziejka
50
Posty: 62
Rejestracja: czwartek, 13 wrz 2018, 21:57
Krótko o sobie: No i brzeg urwałam :D
Ulubiony Alkohol: Produkcji domowej, niekoniecznie mojej :)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: moe.shiner

Post autor: Czarodziejka »

Witaj :)
Pozdrowienia z miasta świętej wieży :) ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj Się!”