Zrobić nastaw owocowy, czy naprawić cukrówke?
-
Autor tematu - Posty: 97
- Rejestracja: wtorek, 31 paź 2017, 12:52
-
- Posty: 1266
- Rejestracja: niedziela, 29 wrz 2013, 11:17
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowanie: 240 razy
Re: Zrobić nastaw owocowy, czy naprawić cukrówke?
Zależy - na sponiewieranie nadaje się cokolwiek co zrobisz. Jeśli chcesz się napić ze smakiem kieliszek, a do tego poczęstować gości, którzy też smakują w dobrych destylatach i widzieć ich zadowolenie, etc. trzeba się napracować... Dobre owoce, wolna fermentacja, cierpliwie przedestylować, dać się destylatowi dojrzeć i potem wspominasz smak latami. Takie pół butelki dobrej owocówki z 20kg owoców jest więcej warte dla mnie niż jakikolwiek spirytus. Wybór oczywiście należy do ciebie
-
Autor tematu - Posty: 97
- Rejestracja: wtorek, 31 paź 2017, 12:52
Re: Zrobić nastaw owocowy, czy naprawić cukrówke?
Tak, wiem ze nic nie zastąpi destylatu z owocow, bo już takie robiłem. Jednak z braku czasu no i też owoców pomyślałem o zaprawieniu cukrowki np suszonymi jablkami czy pomaranczami, bez kupnej chemii. Próbowaliście? Co o tym myślicie, może być smak zbliżony do owocówki?