Odpowiedzi czas:
Półczłowiekpółlitra
Co do drożdży to Ci nie pomogę bo nie mieszkam w Pl i rzadko tam bywam.
https://zapodaj.net/dbacea96aa04c.jpg.html
Mariusz19029
Mam kolumnę 76 z buforem na kegu 50 l i ufem od Herbaty z grzałkami 3x2kw
Proces standardowy. Rozgrzewanie, 3 x zalanie, godzina stabilizacji , odbiór z temperatury dnia plus 0.6 stopnia do odcięcia przez ez. Pod koniec jak temperatura zaczyna szybko sie podnosić zamykam odbiór do ustabilizowania się i ponowne otwarcie na mniejszym tempie odbioru. Tak dwa do trzech razy a potem reszta w pogony. Oczywiście po drodze przedgony opuszczają kolumnę

W uzyskanym płynie jest 96%

https://zapodaj.net/e8d64c706ea7c.jpg.html
Gadaka. Ciężko mi porównywać na chwilę obecną produkt z jednych i drugich drożdży bo zawsze przepuszczam dwa razy a te nowe mam dopiero po jednym razie. Tym nie mniej wydaje mi się że zapach produktu z nowych jest delikatniejszy. ( podkreślam wydaje mi się ).
I małe podsumowanie..
Wiem że wydajność jest bardzo duża. Niewątpliwie mnie to cieszy.
Nie było moim zamiarem z kimkolwiek wchodzić w jakiekolwiek spory co do produkcji i jej efektów.
Chciałem zaprezentować jedynie nowe drożdże które jeszcze tu się nie pojawiły. Niewątpliwie są droższe w użyciu ze względu na ilość na litr jaką producent sugeruje.
Gdy pojawi sie więcej ciepła w przyrodzie spróbuję zastosować mniejszą dawkę. Ale na razie będzie jak przykazał twórca drożdży bo jest zimno i nie chcę zużywać więcej prądu niż muszę
