Odpowiem Ci kolego tak...
Czy da się coś z tego jeszcze zrobić, oprócz cukrówki??
Jak dodasz do tych nastawów jeszcze raz taką ilość jabłek - to może coś smakowego otrzymasz.
Czy jeśli Nie byłoby drożdży SpiritFerm Turbo FRUIT, można kupić winiarskie i do tego pożywka??
Można - tyle, że czas pracy się znacząco wydłuży.
Byłem wczoraj w brico i były tylko takie:http://www.biowin.pl/biowin/wino-piwo-destylaty/enologia/drozdze-winiarskie-/drozdze-gorzelnicze-turbo czy mogą być??
Coś link się nie otwiera (bynajmniej mi) - ale, wydaje mi się, że takie masz na myśli:
http://www.biowin.pl/biowin/wino-piwo-d ... cze-turbo-to są drożdże do cukrówek, było o nich pisane na forum kilka razy, dostaniesz nawet z jabłkami, zwykły
nastaw na czystą wódkę, problem w tym, że posiadasz (tzn. będziesz posiadał) pot-stilla a on szału Ci
nie da, co innego gdybyś miał nastaw głównie z jabłek - a nie z małego ich dodatku.
Czy takie drożdże będą dobre:http://www.biowin.pl/biowin/wino-piwo-destylaty/enologia/drozdze-winiarskie-/drozdze-suszone-gorzelnicze-fermiol i do tego pożywka??
"Fermiole" - to są dobre drożdże do zbożówek, owocówki na nich wychodzą nie specjalnie,
a cukrówka (a to właśnie robisz - tyle, że z małym dodatkiem jabłek) wychodzi źle.
Do tej beczki gdzie są te piekarnicze to nie dawać jescze drożdże gorzelnicze??
A mało masz tam już smrodu? Po co Ci kolejne drożdże? One nie zabiją aromatu piekarniczych,
a tylko dodadzą swoje zapaszki - których na pot-stillu latwo się nie pozbędziesz.
Przepraszam, że tak wymyślam, ale posłuchałem się rodziny i teraz mam
Następnym razem - najpierw poczytaj forum
