Dyskusja ogólna o wytwarzaniu nalewek i ich przyrządzaniu...

wawaldek11
2000
Posty: 2354
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Załączniki
Re: Nalewka z pigwy czy z pigwowca

Postautor: wawaldek11 » środa, 18 lis 2020, 21:55

Wszystkie nalewki ciemnieją z czasem. "Pomaga" w tym przelewanie-napowietrzanie i wystawianie na działanie światła.
Mam z pigwowca chyba dziesięcioletnią i jest b. ciemna - muszę zajrzeć do magazynu i zrobię fotkę. Na początku miała kolor słomkowo/żółty.
I jest fotka. Sądziłem, że jest ciemniejsza, ale w ciemnym kącie stoi ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czwartek, 19 lis 2020, 13:34 przez wawaldek11, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Waldek

 Rabaty dla użytkowników forum AD w sklepie po podaniu loginu z forum!

LuarvikLuarvik
150
Posty: 156
Rejestracja: poniedziałek, 22 lip 2019, 20:30
Załączniki
Re: Nalewka z pigwy czy z pigwowca

Postautor: LuarvikLuarvik » czwartek, 19 lis 2020, 02:13

.Gacek pisze:Panowie macie jakieś informacje na temat zczernienia nalewki z pigwowca?


Jak wspomniał wawaldek11. Trzymaj w szczelnie zamkniętym, ciemnym i chłodnym, a dłużej utrzyma jasny kolor.


Wróć do „Wytwarzanie Nalewek”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość