Kolego jpiwek ja z tymi grzybkami mam akurat dobre doświadczania

Są bardzo tanie, namnażam je wcześniej w takim wysokim kuflu do piwka i jak już praktycznie chcą z niego uciekać dolewam do nastawu

I zauważyłem, że bardzo mało odpadów produkują... jedyny minus czas fermentacji.
Postanowiłem, że rozdzielę glukozę i zboże :
-Mam troszkę swojej produkcji słodu pszenżytniego... (pierwsza partia wyszła słaba jeżeli chodzi o zacieranie po 30 min 5blg jedynie, ale za to pachnie pięknie

obstawiam, że
za szybko zacząłem suszyć kiełki te zielone były wielkości 1mm około.. no i przegiąłem z temp prażenia 150c

)
-Drugą partię potrzymałem dłużej kiełki mają od 1/2 do 2/3 wielkości ziarna

aktualnie się suszy (potem prażenie w temp 80c i śrutujemy)
Dodam to do tych słodów i zatrę.
-Glukoza będzie oddzielnym nastawem

Wielkie dzięki za podpowiedzi w temacie zacierania i glukozy raczkuje totalnie
