Witam wszystkich
Ostatnio zamówiłem drożdże i enzymy ze Starowara.
I okazało się że enzym redukujący lepkość jest dużo jaśniejszy niż poprzednie które kupowałem. Wygląda bardziej jak upłynniający. Więc skontaktowałem się z nimi żeby sprawdzić czy to pomyłka w naklejaniu etykiet, czy coś w tym stylu. Okazało się że to jest inna partia, i jej jaśniejszy kolor nie ma wpływu na efektywność enzymu. Taka informacja dla nowo nabywających . A może już ktoś miał taką sytuację?
Enzym redukujący lepkość- inna partia
-
- Posty: 3007
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
Re: Enzym redukujący lepkość- inna partia
Świeże enzymy są jasne w różnych odcieniach. Natomiast "odkopane" po kilku latach wszystkie były ciemnobrązowe. Gdzieś mi się zawieruszyły, a skuteczności po odnalezieniu nie sprawdzałem.
Oczywiście nie sugeruję, że poprzednie były stare/przeterminowane.
Oczywiście nie sugeruję, że poprzednie były stare/przeterminowane.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek