Witam i proszę o pomoc
W sobotę przygotowałem nastaw z węgierek wg przepisu z strony:
https://www.youtube.com/watch?v=k0P_JsXyxH0
z drobnymi różnicami drożdże dodałem w niedzielę, chciałem żeby lepiej enzym wydobył sok ze śliwek no i nie maiłem drożdży jak na filmiku tylko dodałem takie jak w tym linku:
https://allegro.pl/drozdze-gorzelnicze- ... 69267.html
wszystko pięknie ruszyło, niestety w poniedziałek nie miałem czasu przypilnować wszystkiego i jak wróciłem z pracy nastaw miał 38°C.
Niby dalej wszytko pracuje ale ma kwaśny posmak.
Czy to o czymś świadczy? Oczywiście proszę o rady.
Zacier ze śliwek przegrzał się do 38°C
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt: