Śliwkowy konkurs degustacyjny 2018
Regulamin forum
Jest to specjalne forum przeznaczone do fajnych akcji, dzięki którym można promować różne konkursy, produkty, wydarzenia, spotkania, działania i wiele więcej. Wszystko po to by promować alkoholowe wyroby domowe.
Jeśli chcesz zaproponować coś ciekawego to pisz do nas, zapraszamy!
Jest to specjalne forum przeznaczone do fajnych akcji, dzięki którym można promować różne konkursy, produkty, wydarzenia, spotkania, działania i wiele więcej. Wszystko po to by promować alkoholowe wyroby domowe.
Jeśli chcesz zaproponować coś ciekawego to pisz do nas, zapraszamy!
-
Autor tematu - Posty: 7339
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Końcowe ustalenia co do zasad i formuły konkursu
1. Oceniamy tegoroczne destylaty. Czyste, bez zaprawek. Moc pomiędzy 50 a 55%.
2. Każdy uczestnik wysyła 5 próbek w buteleczkach 100 ml.
3. Próbki ocenia 5 jurorów a wyniki wpisuje na karcie ocen.
4. Sumaryczna liczba punktów wyłoni zwycięzcę.
5. W razie remisu, wygrywa ten destylat, który otrzymał najwyższą ocenę od poszczególnego jurora.
6. Wyniki (karty ocen) będą zamieszczone na forum aby każdy mógł zobaczyć jak została oceniona jego próbka.
7. Zgłoszenia przyjmowane są do 30.09.2018
8. Wysyłka próbek do 20.10.2018
9. Ogłoszenie wyników w zależności jak szybko paczka z próbkami rozejdzie się wśród wszystkich jurorów. Myślę, że na początku listopada.
10. Nagrody;
I. miejsce - puchar (ode mnie), papuga( od kol. MałyJack) oraz 7 paczek drożdży od forumowego sklepiku JanaOkowity
II. miejsce - 5 paczek drożdży ze sklepiku
III. miejsce - 3 paczki drożdży od forumowego sklepiku
Formuła konkursu;
Próbki destylatów, uczestnicy wysyłają do mnie, ja je koduję, zostawiam sobie po jednej próbce do oceny a resztę wysyłam do kolejnego jurora. Kolejny juror zostawia znowu po jednej próbce a resztę wysyła do następnego i tak dalej, aż każdy z jurorów będzie miał po jednej
próbce. Po degustacji, juror wpisuje ocenę w kartę ocen i kartę ocen przesyła do mnie (mailem, na pw, zdjęcie na tel.) Ja sumuję oceny z kart i ogłaszam wyniki. Tylko ja do końca będę wiedział, która próbka jest od kogo, więc aby nie było podejrzeń o zamianę kodów, listę uczestników wraz z kodami prześlę jeszcze przed zakończeniem konkursu do np. fundatora nagród JanaOkowity w celu weryfikacji z końcowymi wynikami.
Jeżeli, któryś z uczestników, ma już destylat gotowy do oceny, to proszę o wiadomość na PW. Podam adres i można wysłać Będę miał później mniej roboty z przepakowywaniem wszystkich próbek na raz
I to by było na tyle...(J.T. Stanisławski )
1. Oceniamy tegoroczne destylaty. Czyste, bez zaprawek. Moc pomiędzy 50 a 55%.
2. Każdy uczestnik wysyła 5 próbek w buteleczkach 100 ml.
3. Próbki ocenia 5 jurorów a wyniki wpisuje na karcie ocen.
4. Sumaryczna liczba punktów wyłoni zwycięzcę.
5. W razie remisu, wygrywa ten destylat, który otrzymał najwyższą ocenę od poszczególnego jurora.
6. Wyniki (karty ocen) będą zamieszczone na forum aby każdy mógł zobaczyć jak została oceniona jego próbka.
7. Zgłoszenia przyjmowane są do 30.09.2018
8. Wysyłka próbek do 20.10.2018
9. Ogłoszenie wyników w zależności jak szybko paczka z próbkami rozejdzie się wśród wszystkich jurorów. Myślę, że na początku listopada.
10. Nagrody;
I. miejsce - puchar (ode mnie), papuga( od kol. MałyJack) oraz 7 paczek drożdży od forumowego sklepiku JanaOkowity
II. miejsce - 5 paczek drożdży ze sklepiku
III. miejsce - 3 paczki drożdży od forumowego sklepiku
Formuła konkursu;
Próbki destylatów, uczestnicy wysyłają do mnie, ja je koduję, zostawiam sobie po jednej próbce do oceny a resztę wysyłam do kolejnego jurora. Kolejny juror zostawia znowu po jednej próbce a resztę wysyła do następnego i tak dalej, aż każdy z jurorów będzie miał po jednej
próbce. Po degustacji, juror wpisuje ocenę w kartę ocen i kartę ocen przesyła do mnie (mailem, na pw, zdjęcie na tel.) Ja sumuję oceny z kart i ogłaszam wyniki. Tylko ja do końca będę wiedział, która próbka jest od kogo, więc aby nie było podejrzeń o zamianę kodów, listę uczestników wraz z kodami prześlę jeszcze przed zakończeniem konkursu do np. fundatora nagród JanaOkowity w celu weryfikacji z końcowymi wynikami.
Jeżeli, któryś z uczestników, ma już destylat gotowy do oceny, to proszę o wiadomość na PW. Podam adres i można wysłać Będę miał później mniej roboty z przepakowywaniem wszystkich próbek na raz
I to by było na tyle...(J.T. Stanisławski )
SPIRITUS FLAT UBI VULT
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Jak tylko uda mi się w ramach czasowych zmieścić z przygotowaniem gotowego wyrobu to z chęcią dowiem się jak to faktycznie jest z jakością moich wyrobów.
Dopisuję się na listę pod pechową trzynastką
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
Dopisuję się na listę pod pechową trzynastką
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:29 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1917
- Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Lokalizacja: 3-city
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowanie: 208 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Co do mocy to pozostawiłbym do decyzji każdego kto bierze udział w konkursie. Niech każdy z jurorów ma swobodę oceny. A sama sprawa degustacji, proponuję ustalić na konkretny dzień i godzinę, kiedy wszyscy zameldują, ze posiadają probki a wyniki przesłać natychmiast. Z tego też powodu moim zdaniem najlepszym dniem będzie sobota lub niedziela.
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
-
Autor tematu - Posty: 7339
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Zgoda, ale niech nie przekroczy 60%, bo w wyższym stężeniu kubki smakowe "wariują" a powonienie nie odczuje wszystkich niuansówdrgranatt pisze:Co do mocy to pozostawiłbym do decyzji każdego kto bierze udział w konkursie.
Zgoda. Ustalimy taki dzieńdrgranatt pisze: A sama sprawa degustacji, proponuję ustalić na konkretny dzień i godzinę, kiedy wszyscy zameldują, ze posiadają probki a wyniki przesłać natychmiast. Z tego też powodu moim zdaniem najlepszym dniem będzie sobota lub niedziela.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 1185
- Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
- Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
- Ulubiony Alkohol: Zbożowy
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 177 razy
- Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Jako że "13" zajęta, dopisuję się do listy.
Pierwszy mój destylat owocowy właśnie ze śliwek warto dać do porównania, by mieć świadomość czy obrałem odpowiednią drogę.
Trunek gotowy, już mogę wysyłać
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
Pierwszy mój destylat owocowy właśnie ze śliwek warto dać do porównania, by mieć świadomość czy obrałem odpowiednią drogę.
Trunek gotowy, już mogę wysyłać
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:30 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.
-
Autor tematu - Posty: 7339
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
P.S.
Porozsyłałem adres do wysyłki próbek. Jeśli kogoś pominąłem, to proszę o info na PW.
P.S. 2.
Szanowni uczestnicy konkursu.
Pamiętajcie, że jest to tylko zabawa, więc bez spinania i nadymania się jak odpustowy balonik
Oczywiście, degustacja trunków o temperaturze pokojowej tj. ok. 20-22 °CJanOkowita pisze:Dodałbym jeszcze parametr temperatury trunku do spożycia...
P.S.
Porozsyłałem adres do wysyłki próbek. Jeśli kogoś pominąłem, to proszę o info na PW.
P.S. 2.
Szanowni uczestnicy konkursu.
Pamiętajcie, że jest to tylko zabawa, więc bez spinania i nadymania się jak odpustowy balonik
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Taki mały OT.
Panowie przyszła mi do głowy taka myśl.
Ocena destylatów ze zbiorów i destylacji tegorocznych i włączenia tej oceny do rywalizacji będzie niekompletna i być może myląca.
Już wyjaśniam dlaczego.
Z własnego doświadczenia wiem, że destylaty, które dotychczas pędziłem bardzo się różniły w zależności od sposoby przeprowadzonej destylacji. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza, żeby je ocenić. Plusem takiej oceny może być wyłonienie najlepszego sposobu destylacji. Ale to nie wszystko. Następnym argumentem przeciw rywalizacji jest to iż każdy z nas prowadzi proces inaczej. I destylaty tak otrzymane - jak wspomniałem wyżej - mogą się między sobą różnić . I to bardzo. Tak samo - jeśli chodzi o użyte odmiany śliwek.
To co nam w tej chwili może smakować po np. roku może się okazać, że jest inaczej. I tak samo z destylatami, do których możemy mieć w chwili obecnej zastrzeżenia - za rok mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Jednak ta szczątkowa weryfikacja może się przydać do porównań za rok.
Dlatego proponuję poszerzyć konkurs o drugi etap. Za rok ponowną weryfikację tegorocznych próbek. Będzie można przyjąć, że destylaty są już ostatecznie gotowe do konsumpcji. Oczywiście przechowywane w ten sam sposób. Czyli w butelkach. Wtedy ocena końcowa pozwoli - wydaje mi się - na rzetelne wyłonienie najlepszego sposobu otrzymania śliwowicy.
Ciekawym by było dodatkowe porównanie tych samych destylatów, ale przechowywanych w różnych warunkach. Np. z płatkami, bądź innymi dodatkami, w beczce, kamionce itp.
Swoją drogą współczuję oceniającym. Próbowanie tylu próbek w krótkim czasie może okazać się ponad ich siły. I nie chodzi o ilość alkoholu ale zdolność percepcji. Wiem z własnego doświadczenia że próbowanie kilku próbek w krótkim czasie może mocno wpłynąć na rzetelną ocenę.
Nie zdarzyło się Wam, że pijąc z tej samej butelki można odnieść wrażenie że drugi kieliszek potrafi smakować lepiej niż pierwszy. A czasami odwrotnie.
Umiejętne próbkowanie jest sztuką.
Panowie przyszła mi do głowy taka myśl.
Ocena destylatów ze zbiorów i destylacji tegorocznych i włączenia tej oceny do rywalizacji będzie niekompletna i być może myląca.
Już wyjaśniam dlaczego.
Z własnego doświadczenia wiem, że destylaty, które dotychczas pędziłem bardzo się różniły w zależności od sposoby przeprowadzonej destylacji. Oczywiście w niczym to nie przeszkadza, żeby je ocenić. Plusem takiej oceny może być wyłonienie najlepszego sposobu destylacji. Ale to nie wszystko. Następnym argumentem przeciw rywalizacji jest to iż każdy z nas prowadzi proces inaczej. I destylaty tak otrzymane - jak wspomniałem wyżej - mogą się między sobą różnić . I to bardzo. Tak samo - jeśli chodzi o użyte odmiany śliwek.
To co nam w tej chwili może smakować po np. roku może się okazać, że jest inaczej. I tak samo z destylatami, do których możemy mieć w chwili obecnej zastrzeżenia - za rok mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Jednak ta szczątkowa weryfikacja może się przydać do porównań za rok.
Dlatego proponuję poszerzyć konkurs o drugi etap. Za rok ponowną weryfikację tegorocznych próbek. Będzie można przyjąć, że destylaty są już ostatecznie gotowe do konsumpcji. Oczywiście przechowywane w ten sam sposób. Czyli w butelkach. Wtedy ocena końcowa pozwoli - wydaje mi się - na rzetelne wyłonienie najlepszego sposobu otrzymania śliwowicy.
Ciekawym by było dodatkowe porównanie tych samych destylatów, ale przechowywanych w różnych warunkach. Np. z płatkami, bądź innymi dodatkami, w beczce, kamionce itp.
Swoją drogą współczuję oceniającym. Próbowanie tylu próbek w krótkim czasie może okazać się ponad ich siły. I nie chodzi o ilość alkoholu ale zdolność percepcji. Wiem z własnego doświadczenia że próbowanie kilku próbek w krótkim czasie może mocno wpłynąć na rzetelną ocenę.
Nie zdarzyło się Wam, że pijąc z tej samej butelki można odnieść wrażenie że drugi kieliszek potrafi smakować lepiej niż pierwszy. A czasami odwrotnie.
Umiejętne próbkowanie jest sztuką.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Szkoda, że nie uwzględniono różnic geograficznych. Na południu już dawno po śliwkach, a u mnie dopiero fermentują. Zrobiło się chłodniej i nie wiem kiedy skończą.
Ale za to może być lepszy trunek
Do konkursu nie staję, chyba, że jak zdążę, to podeślę poza konkursem do surowej oceny
Ale za to może być lepszy trunek
Do konkursu nie staję, chyba, że jak zdążę, to podeślę poza konkursem do surowej oceny
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Posty: 2383
- Rejestracja: niedziela, 18 paź 2015, 14:00
- Krótko o sobie: Marzyciel
- Ulubiony Alkohol: Własny.
- Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
- Podziękował: 268 razy
- Otrzymał podziękowanie: 338 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie.
Jako, że umknął mi temat, a śliwki dopiero nastawione dopisuję się do listy jednocześnie mając nadzieję, że zdążę z destylacją.
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
15. .Gacek
Jako, że umknął mi temat, a śliwki dopiero nastawione dopisuję się do listy jednocześnie mając nadzieję, że zdążę z destylacją.
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
15. .Gacek
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:30 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Gacek.
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Jeszcze mam czapęsargas pisze:Waldek ile czasu zamierzasz fermentować ? Myślę, że do 20tego to zdąży to jeszcze trochę odleżeć Ja pierwsza destylację mam zaplanowana na jutro a kolejna za tydzień. Która mi bardziej podejdzie ta pojedzie na konkurs
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
A'propos czapy. Dotychczas też zawsze zanurzałem. Tym razem zrobiłem eksperyment. W jednej beczce zanurzyłem trzykrotnie - w drugiej beczce nie robiłem nic. Beczki fermentowane równolegle, w tych samych warunkach. Po destylacji - uzysk identyczny. Tak, ze nie widzę sensu ingerowania w nastaw (zanurzanie czapy). Swoja droga taka mała uwaga. Ja zawsze dodaję drożdże polewając je równomiernie na wierzchu pulpy. Nie mieszam z całym nastawem. Mam spokój. Nastaw nie puchnie. Pracuje spokojnie i równomiernie penetrując w głąb. W tym roku 7 dni i fermentacja była skończona.
Swoją drogą śliwki w tym roku miału sporo cukru. Ok. 19 brix. W poprzednich latach ok. 14 brix. Gruszki Williams z kolei zaledwie 12 brix.
Swoją drogą śliwki w tym roku miału sporo cukru. Ok. 19 brix. W poprzednich latach ok. 14 brix. Gruszki Williams z kolei zaledwie 12 brix.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny
Bo użyłem atramentu sympatycznego.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Autor tematu - Posty: 7339
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny 2018
Hashu, będziesz ostatni na liście Adres do wysyłki wyślę ci na PW.
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
15. .Gacek
16. Hashu
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
15. .Gacek
16. Hashu
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:29 przez Qba, łącznie zmieniany 2 razy.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
Autor tematu - Posty: 7339
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny 2018
Na razie otrzymałem próbki od trzech uczestników
A czas biegnie nieubłaganie...
A czas biegnie nieubłaganie...
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 8 paź 2018, 20:00 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
Autor tematu - Posty: 7339
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Śliwkowy konkurs degustacyjny 2018
Czołem śliwkarze
Powoli spływają do mnie próbki waszych starań
Na czerwono zaznaczam uczestników, od których już dotarły
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
15. .Gacek
16. Hashu
Powoli spływają do mnie próbki waszych starań
Na czerwono zaznaczam uczestników, od których już dotarły
1. radius
2. redhot
3. geoon
4. sargas
5. [użytkownik usunięty]
6. Kamal
7. dynio
8. Czarodziejka
9. czeejen
10. geoorge
11.zarazek4
12.Jiskra59
13.Erhamion
14. psotamt
15. .Gacek
16. Hashu
Ostatnio zmieniony czwartek, 25 paź 2018, 09:29 przez Qba, łącznie zmieniany 1 raz.
SPIRITUS FLAT UBI VULT