śruta kukurydziana- pierwsze kroki

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
pietkam87
2
Posty: 2
Rejestracja: sobota, 12 mar 2011, 00:01

Post autor: pietkam87 »

Witam panów, forum przeglądam od jakiegoś czasu, i troszkę zajmując się naszym wspólnym hobby. Nie miałem do czynienia jeszcze z nie-cukrówkami, a jako iż jestem ciekawski chciałbym spróbować czegoś nowego, mianowicie mam dostęp do dużej ilości pszenicy, żyta (moje własne ziarno) i śruty kukurydzianej o zawartości skrobi na poziomie 35% w cenie 910zł/t (45,5zł/50kg).

Nie ukrywam iż chciałbym na początek spróbować z kukurydzą, powiedzcie panowie co i jak w prosty sposób można zrobić. Przepisów na forum jest tyle co hobbystów i ciężko złapać jeden konkretny...Więc panowie jeśli możecie naprowadźcie mnie na właściwą ścieżkę..
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika

klodek4
1450
Posty: 1474
Rejestracja: czwartek, 21 lip 2011, 15:50
Ulubiony Alkohol: dobry
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: elda/alicante/, hiszpania
Podziękował: 369 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Kontakt:
Re: śruta kukurydziana- pierwsze kroki

Post autor: klodek4 »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”