Problem z czasem w stosunku do destylacji

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
Deamon
2
Posty: 3
Rejestracja: czwartek, 28 kwie 2011, 17:58

Post autor: Deamon »

Mam taki problem. Ponieważ przez cały tydzień nie ma mnie w domu i nie mogę się wyrobić z destylacją, więc moje pytanie jest takie; czy sfermentowany zacier można na przykład wstawić do lodówki o dopiero po jakimś czasie go destylować? Jeśli tak to po jakim maksymalnie?
Ostatnio zmieniony piątek, 29 kwie 2011, 21:31 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: W języku polskim istnieją znaki interpunkcyjne!
alembiki
Awatar użytkownika

Wald
2500
Posty: 2591
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
Ulubiony Alkohol: do 20%
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Problem z czasem w stosunku do destylacji

Post autor: Wald »

Można nawet bez lodówki. Polecam szukanie na forum: http://alkohole-domowe.com/forum/jak-dl ... t1475.html Tu wiedza jest ogromna. Tylko troszkę chęci!
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”