Nastaw z koncentratu agrestowo - truskawkowego.

...na wszystkim da się nastawić "zacier".

Autor tematu
dagzer
2
Posty: 4
Rejestracja: niedziela, 19 sie 2018, 17:18

Post autor: dagzer »

Witam specjalistów, mam prośbę o pomoc. Mam w posiadaniu pewne ilości koncentratu agrestowo - truskawkowego . Zawartość cukru ok 620g/litr. Przystąpiłem do pierwszej próby - 9 litrów koncentratu, 16 litrów wody, 1 kg cukru, pomiar blg wskazał 22. Potraktowałem to drożdżami gorzelniczymi na nastawy cukrowe. Początkowo drożdże wystartowały zrobiła się pierwsza piana ale zaraz po jednym dniu chyba padły bo nic nie pracują.
W czym jest błąd, co zrobić, jakie drożdże użyć żeby to wystartowało z sukcesem.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
alembiki

HeniekStarr
600
Posty: 633
Rejestracja: poniedziałek, 19 lip 2021, 02:57
Podziękował: 182 razy
Otrzymał podziękowanie: 121 razy
Re: Nastaw z koncentratu agrestowo - truskawkowego.

Post autor: HeniekStarr »


Autor tematu
dagzer
2
Posty: 4
Rejestracja: niedziela, 19 sie 2018, 17:18
Re: Nastaw z koncentratu agrestowo - truskawkowego.

Post autor: dagzer »

Nie to jest zupełnie coś innego. Inne źródło.

wawaldek11
2500
Posty: 2918
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 159 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Nastaw z koncentratu agrestowo - truskawkowego.

Post autor: wawaldek11 »

Jak chcesz pomocy, to podaj więcej szczegółów - jakich, to sobie dopowiedz. Może być też fotka opakowania jeżeli masz.
Pozdrawiam,
Waldek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i nastawy z różnych rzeczy”