Aktualne ceny cukru
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
-
Autor tematu - Posty: 4941
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
Przypominam koledzy że temat jest o aktualnej cenie cukru w sklepach.
Dziękuję.
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony piątek, 3 cze 2022, 09:46 przez rozrywek, łącznie zmieniany 1 raz.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Re: Aktualne ceny cukru
https://allegro.pl/oferta/cukier-bialy- ... gJl-_D_BwE
Zapewniam, że był to biały kryształ w biało- niebieskim opakowaniu. Polski CukierAAmatorek pisze:
A może drobny to byl?
https://allegro.pl/oferta/cukier-bialy- ... gJl-_D_BwE
-
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Proszę nie siać błędnej propagandy.
Dzisiaj wpadłem do Intermarche. 3.39. Myślałem że to jakaś promocja.
Jadę dalej:
Dino Budzów 3.19
Biedronka Biertowice 3.22
Dzisiaj wpadłem do Intermarche. 3.39. Myślałem że to jakaś promocja.
Jadę dalej:
Dino Budzów 3.19
Biedronka Biertowice 3.22
Ostatnio zmieniony sobota, 4 cze 2022, 17:14 przez Pierino, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Kochani.
Idziecie po zakupy, kilo cukru.
Idziesz po bułki na śniadanie, kilo cukru.
Jedziesz po większe zakupy, kup parę zgrzewek.
cena poleci do góry i to ostro, nie odczujecie tego zakupu, obawiam się że się może nawet zrównać z litrem benzyny.
Kupujcie zawczasu, ale bez paniki.
Idziecie po zakupy, kilo cukru.
Idziesz po bułki na śniadanie, kilo cukru.
Jedziesz po większe zakupy, kup parę zgrzewek.
cena poleci do góry i to ostro, nie odczujecie tego zakupu, obawiam się że się może nawet zrównać z litrem benzyny.
Kupujcie zawczasu, ale bez paniki.
-
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 252 razy
- Otrzymał podziękowanie: 466 razy
Przypominam koledze, że temat jest o aktualnej cenie cukru w sklepach.
Dziękuję.
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony niedziela, 5 cze 2022, 03:49 przez jakis1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: cudzy :-)
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No tak, nie wiedziałem że cenom cukru jest poświęcony cały wątek. Ostatnio ceny szaleją jak wszystkiego, lecz przy cenie prawie 4 zł w Biedronce, Aldi i Stokrotce go nie było. W Carrefour był jak na razie w cenie zaporowej. Kilka miesięcy temu za tę kasę można było kupić cukier trzcinowy.
-
Koledzy, proszę nie zaśmiecać tematu komentarzami, trzymajcie się stylu, który zamieszczam poniżej:
Ps: kto ma zaskórniaki w skarpecie, kupujcie ile się da, taniej nie będzie.
Zwięźle, krótko, konkretnie..Gacek pisze:Lidl 3.22 zł
Ps: kto ma zaskórniaki w skarpecie, kupujcie ile się da, taniej nie będzie.
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
To normalne... ze spożywki praktycznie wszytko przychodzi w rzutach... przy tej inflacji dostawcy wolą trzymać towar - upłynniają tylko tyle żeby pokryć bieżące koszty. Smutne ale prawdziwe... u mnie w Biedronce ostatnia cena jaką widziałem to 3,22, wczoraj na palecie leżało może z 6kg cukru - ale trzcinowego w cenie 6,99.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 135 razy
- Otrzymał podziękowanie: 219 razy
To za chwilę trzcinowy będzie tańszy od buraczanego. Robił ktoś cukrówkę z trzcinowego, nie rum tylko zwykłą cukrówkę?rastro pisze:u mnie w Biedronce ostatnia cena jaką widziałem to 3,22, wczoraj na palecie leżało może z 6kg cukru - ale trzcinowego w cenie 6,99.
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." Ernest Hemingway
-
W mojej lokalnej biedronce cena 3,49, pusta paleta i informacja o limicie 10kg per paragon. Po trzcinowym zostało tylko wspomnienie....
Ostatnio zmieniony środa, 20 lip 2022, 15:04 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Podziękował: 140 razy
- Otrzymał podziękowanie: 567 razy
-
- Ulubiony Alkohol: cudzy :-)
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Biedronka wprowadza limit 10 kg na paragon: https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news ... Id,6168304
-
Dzisiaj w Dino... cukru brak a cena 4.99zl za kg... nieźle jak za towar którego nawet nie ma w ofercie - nie stała nawet paleta tylko wystawili inny towar.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Ulubiony Alkohol: Łiski
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Przypadkiem wlazłem dziś do Lidla w Mikołowie patrzę a tam cukru dwie rajki niewiem z 15 zgrzewek po 10 sztuk w zgrzewce . Mówię do pani z Lidla że panikę sieją a tu cukier jest bez problemu a ona na to tak jest bo dziś przywieźli całą paletę o 12. A więc w 2 godziny prawie paleta cukru się wyprzedała
Pędzę bo chce pędzę bo życie jest złe
-
- Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
- Ulubiony Alkohol: Zbożowy
- Status Alkoholowy: Destylator
- Podziękował: 179 razy
- Otrzymał podziękowanie: 402 razy
Ten pan wszystko wyjaśnia
Kupujcie polski cukier, a nie od Niemca. Wtedy nie będziecie narzekać na braki i na cenę.
No, czego nie rozumiecie?
Kupujcie polski cukier, a nie od Niemca. Wtedy nie będziecie narzekać na braki i na cenę.
No, czego nie rozumiecie?
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.
-
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 252 razy
- Otrzymał podziękowanie: 466 razy
Inna sprawa jaka będzie jego cena, ale to już nie ze względu na braki tylko wzrost cen wszystkiego.
I tyle w temacie, minie czas przetworów, ci którzy robią zapasy, zrobią je i problem z brakiem cukru zniknie."Nieuzasadniona panika – tak producenci cukru tłumaczą obecne limity tego produktu w sklepach.
Wzrost cen powoduje jednak, że Polacy wykupują dostępne towary.
"Rzeczpospolita" podkreśla, że cukier w czerwcu był droższy o ponad 40 proc. niż rok temu.
Producenci cukru jasno mówią w rozmowie z money.pl, że nie tylko cukru u nas jest pod dostatkiem, ale również jest go na tyle dużo, że część przeznaczamy na eksport."
Inna sprawa jaka będzie jego cena, ale to już nie ze względu na braki tylko wzrost cen wszystkiego.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
A na allegro można kupić cukier od ręki po 8,5 (najniższa oferta) i więcej za kilo, z trzcinowy w opakowaniach po 5kg od 7,4 . Pewnie po 8,50 sprzedają ci magazynierzy co wykupili całą paletę
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Krótko o sobie: Robię to, co sprawia mi radość, staram uczyć się na błędach i odpuszczać sprawy, na które nie mam wpływu, często się uśmiecham i śmieję do utraty tchu. Żyję.
- Ulubiony Alkohol: wszystko co owocowe
- Podziękował: 59 razy
- Otrzymał podziękowanie: 81 razy
Lidl Warszawa - 4,95 / 1 kg i limit 10 kg na jeden rachunek.
Pani ekspedientka mówiła, że akurat dzisiaj jest, bo w piątki mają dostawy. Podobno ludzie szarpią ten cukier jak pies szynkę.
Ja też szarpnęłam...
Pani ekspedientka mówiła, że akurat dzisiaj jest, bo w piątki mają dostawy. Podobno ludzie szarpią ten cukier jak pies szynkę.
Ja też szarpnęłam...
Wszystko, co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.
-
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
- Podziękował: 135 razy
- Otrzymał podziękowanie: 219 razy
-
Za trójkę to raczej nie będzie...obstawiam że będzie po 3,5-4 - bo niestety inflacje mamy jak na przełomie lat 90/00... ale nie będzie po 8,50 jak to widziałem dzisiaj czy wczoraj na allegro. Na dzisiaj problem jest taki że towar nie ma. Wczoraj byłem w Dino cena 4,99 ale nawet paleta nie stałą, W biedronce dzisiaj cena 3,49 ale pusta paleta od wczoraj... dzisiaj byłem też w Intermache był tylko trzcinowy po 6,5 za pół kilo w Lidlu nawet ceny nie zobaczyłem była tyko 5 z kawałkiem za cukier drobny do wypieków, którego nie było ostatecznie zadowoliłem się cukrem pudrem po 2,29 za pół kilo... pewne w jakimś osiedlowym bym dostał zwykły kryształ... ale wątpię czy cena była by atrakcyjniejsza niż tego pudru...
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 54 razy
Moja rodzicielka dzwoniła do mnie wczoraj, z tekstem...
Jak będziesz gdzieś w sklepie to kup mi cukier 10kg i ciotce też...
Bo rozmawiały we dwie i dały się ponieść panice, że cukru nie ma i będzie po 8-10pln.
Kuźwa ludzie nie dajcie się zwariować!!!
Jak co roku w sezonie przetworów owocowych ceny cukru idą w górę i mogą następować chwilowe braki, a tym bardziej że ludzie w panice go wykupują na zapas.
A to że drożeje to zasługa inflacji... Będzie drożał jak wszystko.
Po kolejne zawsze można zacierać zboża lub stawiać ortodoksy z owoców
Jak będziesz gdzieś w sklepie to kup mi cukier 10kg i ciotce też...
Bo rozmawiały we dwie i dały się ponieść panice, że cukru nie ma i będzie po 8-10pln.
Kuźwa ludzie nie dajcie się zwariować!!!
Jak co roku w sezonie przetworów owocowych ceny cukru idą w górę i mogą następować chwilowe braki, a tym bardziej że ludzie w panice go wykupują na zapas.
A to że drożeje to zasługa inflacji... Będzie drożał jak wszystko.
Po kolejne zawsze można zacierać zboża lub stawiać ortodoksy z owoców
Ostatnio zmieniony piątek, 22 lip 2022, 23:30 przez Mrooq, łącznie zmieniany 1 raz.
Kaca po ostrej imprezie masz wtedy jak bardziej pamiętasz muzykę której słuchałeś, niż kobiety z którymi tańczyłeś.
-
Przepraszam was, ale uważam że schodzicie z tematu.
Regulamin tego forum jest jasny i konkretny.
Zakaz poruszania zagadnień politycznych, a tu właśnie zaczyna się to dziać.
Wróćmy do cukru.
Teraz nastąpi atak paniki, każdy kto zobaczy cukier na półce, kupi zgrzewkę, a potrzebuje kilogram.
Mam na myśli nie was, a zwykłych normalnych obywateli, którzy używają cukru do słodzenia, nie nastawu.
A wam wszystkim sugerowałem robić po cichu, delikatne zapasy, a teraz panika..
Więcej się paliwa spali jeżdżąc po marketach, niż się go kupić uda.
Warto?
Nie sądzę.
Regulamin tego forum jest jasny i konkretny.
Zakaz poruszania zagadnień politycznych, a tu właśnie zaczyna się to dziać.
Wróćmy do cukru.
Teraz nastąpi atak paniki, każdy kto zobaczy cukier na półce, kupi zgrzewkę, a potrzebuje kilogram.
Mam na myśli nie was, a zwykłych normalnych obywateli, którzy używają cukru do słodzenia, nie nastawu.
A wam wszystkim sugerowałem robić po cichu, delikatne zapasy, a teraz panika..
Więcej się paliwa spali jeżdżąc po marketach, niż się go kupić uda.
Warto?
Nie sądzę.
-
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Podziękował: 140 razy
- Otrzymał podziękowanie: 567 razy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
-
Bo ostatnio tylko informacja o cenach... bo pod ceną pusta paleta . Ale przy cenie >5,5 można powiedzieć że w Lidlu i Dino w Skierniewicach cukier puder jest w iście okazyjnej cenie od 5,6 - 6zł za kilogram... a do tego przy pewnej dozie samozaparcia możliwy jest zakup w ilości >20kg
@rozrywek - okazuje się że cukier puder może mieć lepszą cenę od kryształu... i ma tę zaletę że można go kupić... ale może nie będę tak reklamował bo jak będę potrzebował kupić kolejny kilogram to i jego już nie będzie
Kurdę... wzeszłym tygodniu był w najbliższej Bierdonce trzcinowy po 5,99 albo 6,99 - trzeba było rać to co leżało na palecie
@rozrywek - okazuje się że cukier puder może mieć lepszą cenę od kryształu... i ma tę zaletę że można go kupić... ale może nie będę tak reklamował bo jak będę potrzebował kupić kolejny kilogram to i jego już nie będzie
Kurdę... wzeszłym tygodniu był w najbliższej Bierdonce trzcinowy po 5,99 albo 6,99 - trzeba było rać to co leżało na palecie
Ostatnio zmieniony niedziela, 24 lip 2022, 09:53 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett