Zaopatrzenie do rumu
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
-
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Re: Zaopatrzenie do rumu
Cukier trzcinowy nierafinowany marki Królewski będzie dobry na dosypkę do melasy?
W biedronce widziałam dziś promocję - edit:4,99/kg - cyfrówka, cena to 5,99/kg.
W biedronce widziałam dziś promocję - edit:4,99/kg - cyfrówka, cena to 5,99/kg.
Ostatnio zmieniony czwartek, 8 lip 2021, 19:18 przez acurlydrug, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Jakiś czas temu kupowałem tutaj... :
https://allegro.pl/oferta/cukier-trzcin ... 9951895776 - był pierwszorzędny. Teraz na zdjęciu jest jakby jaśniejszy - może to kwestia zdjęcia - zamówiłem ponownie jak dojdzie to napiszę jaki przyszedł.
A bo ta cena z biedronki jest kg? Na pewno za kg a nie opakowanie 0,5kg? Jeżeli tak i to naprawdę jest cukier trzcinowy to wygląda że cena jest bardzo dobra.
https://allegro.pl/oferta/cukier-trzcin ... 9951895776 - był pierwszorzędny. Teraz na zdjęciu jest jakby jaśniejszy - może to kwestia zdjęcia - zamówiłem ponownie jak dojdzie to napiszę jaki przyszedł.
A bo ta cena z biedronki jest kg? Na pewno za kg a nie opakowanie 0,5kg? Jeżeli tak i to naprawdę jest cukier trzcinowy to wygląda że cena jest bardzo dobra.
Ostatnio zmieniony czwartek, 8 lip 2021, 13:10 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
A jakieś szczeglne problemy - w moim przypadku wysyłka może nie ekspresowa, ale całkiem szybka, cukier był w porządku fajnie pachniał melasą (poprzednia partia - nowa partia - na zdjęciu jak by nieco mniej jaśniejsza - zobaczymy). Kupowałem od innego trzcinowy i był nieco zbyt wyjałowiony.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Towar (duża paczka) był źle zapakowany, w stary wiotki karton, kompletnie niezabezpieczony foliami albo choćby ścinkami starej tektury. Zawartość paczki się rozpadła w transporcie. Później tygodnie zwodów i stawiania nowych warunków w rozpatrywaniu reklamacji. Ostatecznie kasa odzyskana dopiero ze wsparciem programu ochrony kupujących allegro.
-
Bywa... nie mam takich doświadczeń. Ale tak bywa ze sprzedawcami, Ostatnio kupowałem karty zależało mi na małych pojemnościach i przyszło co innego niż na zdjęciach i parametrach (chociaż te parametry to oni używają żeby pokazać towar na wyniku). Dwie karty były trupem dwie pokazały połowę pojemności i jedna po teście dołączyła do pozostałych dwóch... a sprzedawca że pierwsze słyszy żeby ktoś miał problemy - pewnie też bym sobie nie zawrócił głowy jak bym jedną kupił - chociaż jak na swoją pojemność to drogie były, ale że kupiłem cztery to trochę zabolało. A ten mi pisze żebym oddał karty razem z opakowaniami (myślę że miał świadomość że nikt nie trzyma podartej tektury - żebym odpuścił i pewnie też miał świadomość że to co sprzedał to syf. Ostatecznie zwróciłem same karty - o których w internecie nie znalazłem żadnej dobrej opinii. Cała komunikacja i zwrot przez portal bo coś mi mówi że mogą być problemy z odzyskaniem kasy. Kiedyś zaraz po szkole pracowałem w sklepie i tam też był od właścicielki prikaz żeby w miarę możliwości wymigać się od reklamacji i broń boże nie przyjąć zwrotu (chociaż wtedy obowiązywało prawo do rękojmi). Cóż wielu jest takich sprzedawców...
Ale cukier w grubym foliowym worku się nie potłucze
Ale cukier w grubym foliowym worku się nie potłucze
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Podziękował: 100 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Ja wczoraj się zorientowałem że zupełnie nie świadomie zbierałem monety które można wymienić na kupony. W efekcie zamówień ten cukier za 130 PLN
https://allegro.pl/oferta/cukier-trzcin ... 1038373880
https://allegro.pl/oferta/cukier-trzcin ... 1038373880
ZAISTE WÓDKA POTĘŻNA JEST...ALE BIMBER WIĘKSZĄ MOCĄ WŁADA
-
Autor tematu - Posty: 2413
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Pisałem z firmą z Chin i mam możliwość ściągnąć "sok z trzciny cukrowej w proszku" cena za 1kg to jakieś 11USD + koszty dostaw i ewentualne cło + vat:
For 1KG: Fedex(DAP): $38.58, DDP:$39.98
For 2KG: Fedex(DAP) : $49.30 in total
For 3KG: Fedex(DAP): $56.34 in total.
For 4KG: Fedex(DAP): $64.29 in total
For 5KG: Fedex(DAP): $76.93 in total. Podgląd przykładowy.
Zawartość cukru to 13-15g na 100g produktu.
Jest jeszcze suszona trzcina cukrowa Tutaj też sie staram znaleźć dobrego dostawcę , gdyż cena może być podobna.
Dodatkowo pojawił się sok z trzciny cukrowej ale 260ml za 2,5€ plus wysyłka z Francji.
Jeśli się uda, to będzie też świeża trzcina cukrowa z importu
Jeśli ktoś był by zainteresowany to pytać
K.
For 1KG: Fedex(DAP): $38.58, DDP:$39.98
For 2KG: Fedex(DAP) : $49.30 in total
For 3KG: Fedex(DAP): $56.34 in total.
For 4KG: Fedex(DAP): $64.29 in total
For 5KG: Fedex(DAP): $76.93 in total. Podgląd przykładowy.
Zawartość cukru to 13-15g na 100g produktu.
Jest jeszcze suszona trzcina cukrowa Tutaj też sie staram znaleźć dobrego dostawcę , gdyż cena może być podobna.
Dodatkowo pojawił się sok z trzciny cukrowej ale 260ml za 2,5€ plus wysyłka z Francji.
Jeśli się uda, to będzie też świeża trzcina cukrowa z importu
Jeśli ktoś był by zainteresowany to pytać
K.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony środa, 3 kwie 2024, 15:05 przez Kamal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 107 razy
- Kontakt:
Import żywności to grubszy temat. Oczywiście jeśli chcemy sprowadzić to w pełni legalnie. Wybierając transport fedexu towar trafi do odprawy celnej i będą potrzebne dokumenty / certyfikaty. Tak to wygląda w przypadku gdy chcemy wprowadzić towar do dalszej sprzedaży, kupując na własny użytek może być inaczej. Warto jednak dobrze się zorientować przed importem aby nie było kuku jak towar przyjedzie do nas i zostanie zatrzymany na odprawie celnej.
Na rynku są też firmy które zajmują się kompleksowym importem. Mają swoich agentów w Chinach którzy wyszukują towar w dużo niższych cenach niż jesteś w stanie sam wynegocjować. Sprawdzą czy towar ma wymagane certyfikaty, ich autentyczność. Cały import od A do Z biorą na siebie a Ty dostajesz tylko fakturę do opłacenia. Minus to minimum logistyczne, wartość zamówienia minimum np. 10 tys. PLN.
Na rynku są też firmy które zajmują się kompleksowym importem. Mają swoich agentów w Chinach którzy wyszukują towar w dużo niższych cenach niż jesteś w stanie sam wynegocjować. Sprawdzą czy towar ma wymagane certyfikaty, ich autentyczność. Cały import od A do Z biorą na siebie a Ty dostajesz tylko fakturę do opłacenia. Minus to minimum logistyczne, wartość zamówienia minimum np. 10 tys. PLN.
Destylatory ze stali nierdzewnej.
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
www.ak-spaw.pl
facebook.com/akspawpl
Zapraszam
-
Autor tematu - Posty: 2413
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Wiem, jest sporo ogłoszeń na fb w grupie biznes 2.0
Dlatego Chinczycy pisali o dpd, gdzie oni się wszystkim zajmują . Mają tam kogos. Fedex wiem importuje z nimi z Brazylii.
Na tą chwilę raczej będziemy ściągać dla osoby prywatnej, nie na firmę gdyż jest mniej papierologi
K.
Dlatego Chinczycy pisali o dpd, gdzie oni się wszystkim zajmują . Mają tam kogos. Fedex wiem importuje z nimi z Brazylii.
Na tą chwilę raczej będziemy ściągać dla osoby prywatnej, nie na firmę gdyż jest mniej papierologi
K.