Witam kolegów psotników!
Zrobiłem dzisiaj zacier z cukru karmelu i cynamonu. Nikt w tym dziale nie robił takiej kombinacji, więc ja w swoich alkoholowych eksperymentach dam recenzję. Będzie lekko słodki bimberek, ale zapowiada się wspaniale. Jeśli macie przepis na słodki bimber też podzielcie się, koledzy.
Nastaw na słodki bimberek
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: zacier na słodki bimberek
Ech, jak już to nastaw, nie zacier- chyba, że zacząłeś cukier zacierać
Ani słodki smak, ani cynamon nie przejdzie Ci do destylatu. Dosładzać można ew. destylat, można też wrzucić we flaszkę laskę cynamonu- trzeba bardzo pilnować, bo smak jest dość intensywny...
Ani słodki smak, ani cynamon nie przejdzie Ci do destylatu. Dosładzać można ew. destylat, można też wrzucić we flaszkę laskę cynamonu- trzeba bardzo pilnować, bo smak jest dość intensywny...
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"