Nastaw na słodki bimberek

...na wszystkim da się nastawić "zacier".

Autor tematu
łiskacz
1
Posty: 1
Rejestracja: wtorek, 17 sie 2010, 14:16

Post autor: łiskacz »

Witam kolegów psotników!

Zrobiłem dzisiaj zacier z cukru karmelu i cynamonu. Nikt w tym dziale nie robił takiej kombinacji, więc ja w swoich alkoholowych eksperymentach dam recenzję. Będzie lekko słodki bimberek, ale zapowiada się wspaniale. Jeśli macie przepis na słodki bimber też podzielcie się, koledzy.
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 sie 2010, 15:44 przez Zygmunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: interpunkcja, styl i ortografia
promocja
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5377
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 667 razy
Kontakt:
Re: zacier na słodki bimberek

Post autor: Zygmunt »

Ech, jak już to nastaw, nie zacier- chyba, że zacząłeś cukier zacierać :)
Ani słodki smak, ani cynamon nie przejdzie Ci do destylatu. Dosładzać można ew. destylat, można też wrzucić we flaszkę laskę cynamonu- trzeba bardzo pilnować, bo smak jest dość intensywny...
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Awatar użytkownika

miszello
20
Posty: 24
Rejestracja: poniedziałek, 22 mar 2010, 09:07
Re: Nastaw na słodki bimberek

Post autor: miszello »

myślę że zapaszek cynamonu przejdzie delikatną nutą do destylatu ale napewno nie cukier... :smiech: także jak chcesz uzyskać "słodki bimberek " to go sobie później dosłodź
Pozdrawiam
miszello
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i nastawy z różnych rzeczy”