Nastaw z karmelu

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
Saltis
2
Posty: 3
Rejestracja: środa, 19 paź 2022, 23:50
Krótko o sobie: 40% to za mało
Ulubiony Alkohol: Śliwowica
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: Saltis »

Cześć, czy ktoś z was robił już nastaw z karmelu na pot-still ??? Chodzi mi o to czy da się wytworzyć smaczna cukrówke tylko zamiast cukru karmel. Czy karmel zostawi po sobie jakiś smak ?
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2371
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Nastaw z karmelu

Post autor: Kamal »

Raczej uzysk będzie mizerny, cukier został przetworzony i już jest nie niefermentowalny w większości.
K.
Obrazek

wawaldek11
2500
Posty: 2918
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 159 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Nastaw z karmelu

Post autor: wawaldek11 »

Saltis - co to za karmel? Zdobyczny, czy sam chcesz zrobić? Bo od tego zależy tok postępowania.
Pozdrawiam,
Waldek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”