Postanowiłem zmierzyć się z karkówką długo dojrzewającą a'la coppa wg przepisu kolegi @boxer1981228 z naszego forum, którego przepis znalazłem na jego kanale youtubowym. Chciałbym podziękować za rady i instrukcje
![Okey :ok:](https://alkohole-domowe.com/forum/images/smilies/daumenhoch.gif)
Mięsień natarłem gotową mieszanka ziół i soli peklowej i peklowałem w worku próżniowym przez 12 dni a następnie mięso trafiło do worka membranowego Lava i spędziło 8 tygodni na półce w lodówce
![Wink ;)](https://alkohole-domowe.com/forum/images/smilies/icon_e_wink.gif)
Po tym czasie karkówka straciła na wadze z początkowych 1616g do 1064g czyli powyżej 34% wagi. Wczoraj testowaliśmy wyrób i muszę powiedzieć że jest naprawdę nieźle. Spróbuje teraz z innymi rodzajami mięs.