Mam takie pytanie odnośnie drożdży winiarskich , które są najlepsze do fermentowania nastawów owocowych.Mam w planach zrobienie nastawu wg.przepisu Kucyka Owocowe brandy dla początkujących i właśnie nie wiem jakich drożdży użyć.
Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item871081667_drozdze ... runki.html nadawało by się do tego.Proszę o pomoc , bo pierwszą myślą było użycie drożdży babuni , bo mi trochę zostało o pizzy
Jakie drożdże winiarskie są najlepsze?
-
Autor tematu - Posty: 179
- Rejestracja: piątek, 7 sie 2009, 20:32
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Wszystkie domowe
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Woj.Łódzkie
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Jakie drożdże winiarskie są najlepsze?
"Kamil" znacznie korzystniejsza oferta drozdzy i innych potrzebnych w naszym hobby akcesoriow znajdziesz na ALLEGRO http://allegro.pl/item860599706_aktywne ... _40_g.html
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Jakie drożdże winiarskie są najlepsze?
Bayanusy będą odpowiednie. Nie kupuj ich w necie, bo są w wielu sklepach spożywczych i marketach typu Castorama, LM czy OBI- oszczędzisz na przesyłce.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"