Szanowni smakosze Gdy macie już swój własny spirytus, polecam do wypróbowania stary, sprawdzony przepis na pyszny likierek z arcydzięgla. Składniki: 40g korzenia arcydzięgla 3g nasion kopru włoskiego 3g owoców kolendry 0,7l spirytusu 0,7l wody 400g cukru
Zioła należy zalać wrzącym syropem z wody i cukru, pogotować 2 min i odstawić na 2 dni. Po 2 dniach odcedzić zioła, do wyciągu wlać spirytus, wymieszać, rozlać do butelek, odstawić w ciemne miejsce na co najmniej 3 miesiące (absolutne minimum) i..... zacząć trenować silną wolę. Pełen bukiet i charakterystyczny, lekko gorzkawo-słodki smak, likierek dostaje po kilku miesiącach leżakowania, ale warto czekać. Robię go od kilku lat a znajomi, których częstuję tylko mlaskają ze smakiem a ja mam kupę radości gdy próbują zgadnąć z czego jest zrobiony Wypróbował i poleca - Radius
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Promocja: 64,99 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Na pewno wypróbuję ten przepis . Mam tylko małe pytanko czy ten arcydzięgiel może być sproszkowany , czy robisz tylko ze świeżych korzeni . Pytam bo o tej porze roku go chyba nie znajdę a przepis ciekawy i nie chciałbym czekać tak długo
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości