![Smile :)](https://alkohole-domowe.com/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif)
Czy posolenie mięsa i uwędzenie, to wysoka przetwórczość? A suszenie, nie tylko mięsa? I wiele innych wątpliwości mam.
Czy dany produkt może być w jednym przypadku wysoko, a w innym nisko przetworzony?
Moderator: amator
Zielony groszek, marchewka, szparagi w puszkach, itp.- pewnie wchodzą do tej kategorii.
O produktach z puszki nawet nie myślałem, bo sama puszka dla mnie jest be. Bardzo rzadko i w ostateczności korzystam. Teraz praktycznie przez cały rok mamy dostęp do świeżych warzyw i owoców nie mówiąc o mrożonkach. Ich jakość, to następny dylematJanOkowita pisze: ↑niedziela, 14 kwie 2024, 16:53 To wszystko co jest w konserwach jest na pewno "wysokoprzetworzone". Obrobione termicznie, zakonserwowane i przygotowane do długiego przechowywania.
Zielony groszek, marchewka, szparagi w puszkach, itp.- pewnie wchodzą do tej kategorii.
Z tego co mówił mi znajomy myśliwy to ASF nie szkodzi ludziom i nie każdy dzik musi to mieć. Dodatkowo w takim regionie możesz kupić całego dzika za 1 zł plus koszty badania na włośnicę. Nie jestem czynnym myśliwym, ale skoro mówił i nawet miał takie dziki to chyba to jest prawda.wawaldek11 pisze:... Teraz na moje tereny wchodzi ASF i będzie trudniej o dzikie mięso - stąd m. in. ten temat....
No nie taka drogatanczacy-z-drozdzami pisze: ↑środa, 17 kwie 2024, 12:30 Jedyna dostępna w Polsce marka musztardy bez cukru w składzie to jakaś droga francuska marka dostępna tylko w Auchan i Leclerc.