Witajcie,
W jaki sposób sprawdzić czy nastaw się nie zepsuł? Tylko organoleptycznie?
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Zoctowany nastaw cukrowy?
-
online
- Posty: 3007
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 139 razy
- Otrzymał podziękowanie: 557 razy
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 845 razy
Re: Zoctowany nastaw cukrowy?
No cóż.
Wujek dobra rada @Góral bagienny
Dobrze ci doradza.
Ja ci doradzę coś innego.
Nie ma muszek cukrówek. Są za to muszki owocówki.
Ale w fermentorze jest rurka fermentacyjna. I to musisz regularnie kontrolować.
Albo wypluje. Albo wyparuje. A ciekawe że potrafi zassać do środka.
Także zajżyj codziennie.
Nie gmeraj w tym. Tylko sprawdź czy nie dostaje się tam powietrze i czy w rurce jest płyn.
Wujek dobra rada @Góral bagienny
Dobrze ci doradza.
Ja ci doradzę coś innego.
Nie ma muszek cukrówek. Są za to muszki owocówki.
Ale w fermentorze jest rurka fermentacyjna. I to musisz regularnie kontrolować.
Albo wypluje. Albo wyparuje. A ciekawe że potrafi zassać do środka.
Także zajżyj codziennie.
Nie gmeraj w tym. Tylko sprawdź czy nie dostaje się tam powietrze i czy w rurce jest płyn.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............