Zacieranie przy użyciu enzymów

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
Thomas_W
2
Posty: 4
Rejestracja: środa, 28 gru 2022, 13:54

Post autor: Thomas_W »

Witam szanownych kolegów, czy ktoś używał tych enzymów upłynniających i scukrzających? Czy mogę je dodać od razu do wody i trzymać się temperatur? Czy dodawać w odpowiednej temperaturze podczas zacierania?
IMG_0072.jpeg
IMG_0565.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2916
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Zacieranie przy użyciu enzymów

Post autor: Góral bagienny »

Upłynniający możesz dać przed wsypaniem śruty, scukrzający przy 63 stopniach.
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D

Autor tematu
Thomas_W
2
Posty: 4
Rejestracja: środa, 28 gru 2022, 13:54
Re: Zacieranie przy użyciu enzymów

Post autor: Thomas_W »

Dziękuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i Nastawy”