Zacieram pierwszy raz w życiu

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
berciak
5
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 19 sty 2012, 16:50
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii

Post autor: berciak »

Witam Kolegów.
Po produkcji cukrówek postanowiłem zrobić pierwszy zacier w życiu.
Nabyłem od wiadomego kolegi enzymy i teraz moje pytania:
1. Znalazłem w domu kociołek ocynkowany nówka sztuka komunistyczna robota leży w piwnicy. Czy mogę go stosować do gotowania zacieru?
2. Czy używa się rurek fermentacyjnych przy zacierze?
3. Mam pojemnik fermentacyjny 35 litrów, dodam antypiany i chcę zrobić zacier z 20 litrów wody + śruta żyto, czy starczy mi taki pojemnik ( chodzi o pienienie )?
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7348
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1697 razy
Re: Zacieram pierwszy raz w życiu

Post autor: radius »

Kolego, a dlaczego powielasz posty z sąsiednim forum?
Tam już otrzymałeś odpowiedzi na zadane pytania, a co zrobisz jak tutaj dostaniesz trochę inne?
SPIRITUS FLAT UBI VULT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”