Wino z dzikiej róży i głogu - owoce na dnie pojemnika podczas fermentacji

Jabłka, wiśnie, czereśnie, porzeczki czerwone i czarne, gruszki, śliwki, truskawki ...

Autor tematu
_sn4k_
5
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 23 lip 2020, 20:04

Post autor: _sn4k_ »

Witam.
Pytanie z cyklu nie ma głupich pytań.
Pierwszy raz podczas burzliwej fermentacji mam sytuację gdzie połowa owoców leży na dnie, reszta owoców standardowo unosi się.
Wino fermentuje drugi tydzień bardzo intensywnie.
Czy może to mieć wpływ na gotowy trunek tj. smak/barwę wina.
W załączeniu zdjęcie.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony niedziela, 22 paź 2023, 19:20 przez _sn4k_, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2595
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 236 razy
Otrzymał podziękowanie: 455 razy
Re: Wino z dzikiej róży i głogu - owoce na dnie pojemnika podczas fermentacko

Post autor: jakis1234 »

Wszystko w porządku, niektóre owoce, w tym róża, tak się zachowują.
Pozdrawiam z opolskiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Owocowe”