Chciałbym zapytać brać pendzącą czy zdarzyło się wam zwiększać ilość wody w nastawach z drożdży typu T3 lub Coobra.
Oryginalnie powinno być około 25 L nastawu (21L wody i 6 lub 8 kg cukru).
Czy drożdże poradzą sobie jeśli zwiększę wszystko do około 30 L (24-25L wody i 7 lub 9 kg cukru) ??
Jakie będą tego efekty??
Turbo grzyby a większa ilość nastawu- po raz kolejny
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Rozcieńczanie drożdży ??
Wielokrotnie opisywane na forum. Zwiększa się czas fermentacji, ale efekt pozostaje ten sam.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"