Turbo grzyby a większa ilość nastawu- po raz kolejny

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
wisnia101
30
Posty: 42
Rejestracja: środa, 2 gru 2009, 21:05
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków

Post autor: wisnia101 »

Chciałbym zapytać brać pendzącą czy zdarzyło się wam zwiększać ilość wody w nastawach z drożdży typu T3 lub Coobra.

Oryginalnie powinno być około 25 L nastawu (21L wody i 6 lub 8 kg cukru).

Czy drożdże poradzą sobie jeśli zwiększę wszystko do około 30 L (24-25L wody i 7 lub 9 kg cukru) ??

Jakie będą tego efekty??
alembiki
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5382
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 668 razy
Kontakt:
Re: Rozcieńczanie drożdży ??

Post autor: Zygmunt »

Wielokrotnie opisywane na forum. Zwiększa się czas fermentacji, ale efekt pozostaje ten sam.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”