Słodzik zamiast cukru do zacieru/nastawu?

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
seba629
2
Posty: 4
Rejestracja: sobota, 10 kwie 2010, 18:05

Post autor: seba629 »

Witam, czy zamiast cukru do zacieru można dać słodzik? Jeżeli tak to proszę o proporcje.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 lut 2012, 09:50 przez Qba, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: kosmetyka
promocja
Awatar użytkownika

pokrec
1850
Posty: 1896
Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
Status Alkoholowy: Konstruktor
Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: słodzik.

Post autor: pokrec »

Nie można. Do fermentacji potrzebny jest jakiś z cukrów fermentujących (np. glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza...). Słodziki nie są takimi substancjami. W warunkach domowych najłatwiej dostępny jest cukier buraczany, czyli chemicznie rzecz nazywając - sacharoza.
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”