lesgo58 pisze:
Jak to jest możliwe że ja łożący na kościół nie mam prawa głosu. Nie wolno mi powiedzieć słowa krytyki na funkcjonariusza bo to zaraz jest traktowane jako atak na cały kościół. Wręcz na wiarę.
Do tego ten absurdalny przepis o obrazie uczuć religijnych.
To jest już szczyt hipokryzji. Jak można obrazić uczucia?
To jest to co mnie wpienia chyba najbardziej, zasłanianie się od razu kościołem, a dewoci, że ty obrażasz Boga!!!
Nie możesz powiedzieć że ksiądz zbierał na naprawę dachu, datki poszły, dach cieknie, a pod plebanią nowiutkie AUDI S8.
Bezbożniku kościół atakujesz!!!
Nie powiesz że wziął tacę i pojechał z kochanką na zakupy do innego miasta.
Boga obrażasz, będziesz się smażył w piekle, w cały kościół uderzasz!!, dlaczego ubliżasz naszemu papieżowi???
Kuźwa zapytałem tylko o ten dach.... a nie że wjeżdżam buldożerem w kaplicę Sykstyńską.
Takie są właśnie odpowiedzi kościoła, lesgo58 świetnie to ujął. Mnie to też najbardziej wpienia.
aaa Lesgo58, jak będziesz odchodził z tego świata, za lat 50, może 60
, nie wcześniej, bo ja pędzę, ale mi się nie śpieszy aż tak
to jak będę jechał z ostatnią posługą abyś się wyspowiadał przede mną
nie z grzechów, z przepisów na nastawy, nie omieszkam przywalić twojemu proboszczowi, w te nowiutkie Audi bokiem, a jak będzie miał Maybaha to walnę czołówkę, autem kradzionym, nieubezpieczonym, a co.
A teraz konkrety,
A ja jako podatnik, nie życzę sobie finansowania kościoła z funduszy państwowych, są szpitale, domy dziecka, drogi do naprawienia, renciści którym się też należy.
Wiecie jakie kwoty są obecnie przeznaczane na fundusz kościelny? to nie 2zł pijaczkowi na piwko, to są ogromne kwoty!!!
Ogromne!!!
Mam prawo jako podatnik tego żądać, nie chodzi mi o to kto jest u władzy, bo to nie jest wypowiedź polityczna, ogólnie.
Nie dotować kleru i kościoła w ogóle, emerytom dać, pracowali na to przez całe życie a nie mają nic, czyli spieprzaj dziadu.
Mają i pieniądze na kościół, mają pensje od rządu, mają i emerytury normalne, za co???
Oczywiście aby nie było..........proszę, zbierajcie sobie na tacę, jak będziecie normalni to do was ludzie przyjdą, i na tacę dadzą, a jak nie to trudno....do roboty jak każdy inny.
Wszyscy w koloratkach mają wyższe wykształcenie, wielu nie jest głupich, to proszę, jak nauczyciel Historii w szkole podstawowej nr 2 w Bździszewie, możesz bzykać katechetkę z Bzdziszewa, bździjcie się do woli.
Jak się nie obronią, wiarą, prawdą i dobrem? trudno.
O tym właśnie wspominałem wcześniej, bądź dobry, czyń dobrze a dobro wróci do ciebie.
Czy to potrzeba fakultetów aby to zrozumieć?
Ps; Lesgo58, ty się nie śpiesz z tą spowiedzią, medycyna idzie do przodu, technika też, Cinquecento Teslę mu rozpindrzę, Nie Mesia.
Ja poczekam, matmę znam, zero jeszcze dodam.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............