Mieszanie zacieru na kukurydzy podczas fermentacji ?

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

Autor tematu
gaviscon
350
Posty: 383
Rejestracja: środa, 10 kwie 2013, 18:36
Krótko o sobie: Ciekawy Świata, miłośnik statków powietrznych :)
Ulubiony Alkohol: Whisky Jack Daniels
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Post autor: gaviscon »

Witajcie. 2 dni temu zrobiłem zacier na kukurydzy. Dziś widać że część śruty jest na dnie a 2 część jest jaśniejszego koloru. Moje pytanie brzmi czy powinienem przemieszać zacier czy też nie? I czy wogóle można mieszać zacier podczas fermentacji ? Pozdrawiam
Awatar użytkownika

olo 69
650
Posty: 692
Rejestracja: sobota, 8 maja 2010, 08:02
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 72 razy
Re: Mieszanie podczas fermentacji ?

Post autor: olo 69 »

Spokojnie możesz przemieszać zacier. Nic złego się nie stanie.
Pozdrawiam,olo 69
Awatar użytkownika

pitterwalker
5
Posty: 8
Rejestracja: piątek, 20 sty 2012, 20:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:) a jeszcze fajniejszym po dużym głębszym ;)
Ulubiony Alkohol: coś domowego nie komercyjneg dla gardła miłego ;)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Re: Mieszanie podczas fermentacji ?

Post autor: pitterwalker »

Nawet powiedziałbym że dobrego - zacier odgazuje :pije:
Hobby które sprawia nie tylko mi przyjemność ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”