Witam witam i cieszę się bardzo, że wkońcu ktoś się odezwał...... na początek opiszę małe doświadczenie jakie wczoraj mi się przydarzyło:
wczoraj pędziłem kalwadosa i wymieniłem zmywaki na nowe, dołożyłem ich 6szt.
Wczesniej miałem ich 16 i 84% max, wyciągałem, po dołożeniu 6 szt.otrzymałem to na czym mi zależało czyli ponad 90% grubo ponad

ale ciśnienie większe się wytwarza i z kilku stron nagle zaczął z kany gaz ulatniać się i nie byłem w stanie na bieżąco łatać dziur....
Jak zaczęło spadać do 75% to samo się uszczelniło w między czasnie. Mimo iż gaz ująłem jak zawsze chyba maszyna się zalała bo w 1 min. naleciało 0,5l 70% więc gaz wyłączyłem ostudziłem i włączyłem ponownie i dopiero wszystko się ustabilizowało.
Wzwiązku z tym muszę szybko działać i robić nowy kocioł.... Mam na to miejsce 3 pozycje:
1-kolejna kana tym razem z nierdzewki
2-pojemnik z wmontowaną oryginalną grzałką i 4 stopniowa reg.temp.też nierdzewka
3-mam w końcu keg ale jest cały gumą zalany z zewnątrz i niemiec od góry fleksem trochę go pociął ale tak, że jeszcze dam radę coś z tym zrobić,,,, natomiast ta guma mnie przeraża czy pod wpływam temp. nie będzie smierdzała....?
Jak sam widzisz drogi JULKU mam wszystko i nic

a wszystko przez 6 zmywaków.
Wieczorem porobię i wystawię fotki żebyś lepiej zrozumiał co posiadam.
Tyle o kotle, teraz głowica. Rurki już mam, mam też sąsiada który nierdzewkę spawa specjalnymi elektrodami ale chyba bez osłony argonu.... W osłonie argonu spawa inna firma gdzie też mógłbym to załatwić.
Prościej byłoby u sąsiada ale czy to się nadaje???? Wiecie coś na ten temat???? (CZYLI BEZ OSŁONY ARGONU) dziękuje i pozdrawiam....