Witam wszystkich.
Jestem początkującym amatorem psocenia. Chciałbym zrobić nastaw z przepisu na RYE WHISKEY. Mam ześrutowany wędzony słód i teraz mam pytanie czy reszta zbóż też musi być ześrutowana? Bardzo proszę pomoć ponieważ zabieram sie za to pierwszy raz. Pozdrawiam
Pierwsza próba
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Pierwsza próba
Tak, śrutowanie rozbija ziarna, dzięki temu enzymy maja dostęp do skrobi i mogą ją rozłożyć.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"