Pierwsza próba

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

Autor tematu
tomasz81
10
Posty: 10
Rejestracja: niedziela, 6 sty 2013, 03:53
Podziękował: 5 razy

Post autor: tomasz81 »

Witam wszystkich.
Jestem początkującym amatorem psocenia. Chciałbym zrobić nastaw z przepisu na RYE WHISKEY. Mam ześrutowany wędzony słód i teraz mam pytanie czy reszta zbóż też musi być ześrutowana? Bardzo proszę pomoć ponieważ zabieram sie za to pierwszy raz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5382
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 668 razy
Kontakt:
Re: Pierwsza próba

Post autor: Zygmunt »

Tak, śrutowanie rozbija ziarna, dzięki temu enzymy maja dostęp do skrobi i mogą ją rozłożyć.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"

Autor tematu
tomasz81
10
Posty: 10
Rejestracja: niedziela, 6 sty 2013, 03:53
Podziękował: 5 razy
Re: Pierwsza próba

Post autor: tomasz81 »

Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”