ZMROŻONE DROŻDŻE????
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: ZMROŻONE DROŻDŻE????
Powinny wystartować, liofilizowanym drożdżom ujemne temperatury aż tak bardzo nie szkodzą.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: ZMROŻONE DROŻDŻE????
A prost ze skrzynki pocztowej do tych 32C trafiły? Tak duży szok może być przyczyną. Drożdże powinno się zadawać w trochę niższej temperaturze. Daj im jeszcze z 10h, może akurat ruszą. Udało mi się ostatnio przerobić 6kg cukru używając mniej niż 10g drożdży turbo, startowały chyba dobę a potem pracowały dłuuuuugo. Ale wyszło.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Re: ZMROŻONE DROŻDŻE????
Nie od razu, miały czas na aklimatyzacje Wczoraj jeszcze obniżyłem blg do 23, sypnąłem pożywki i dodałem przecier i dwie łyżki kwasku.
I dziś (po 18h) powoli coś zaczyna gazować, ale to bardzo delikatnie, nie tak jak na innych drożdżach. Może co z tego będzie.
A tak przy okazji to z tej samej paczki pocztowej szlak mi i tu już chyba na pewno, trafił klarmedel. Bo składnik k1 (kiselsol) uległ skrystalizowaniu i oddzieleniu. Ale z ciekawości i tak go zastosuje
I dziś (po 18h) powoli coś zaczyna gazować, ale to bardzo delikatnie, nie tak jak na innych drożdżach. Może co z tego będzie.
A tak przy okazji to z tej samej paczki pocztowej szlak mi i tu już chyba na pewno, trafił klarmedel. Bo składnik k1 (kiselsol) uległ skrystalizowaniu i oddzieleniu. Ale z ciekawości i tak go zastosuje