Gdzie znajdę dobre szklane butelki na alkohol???
-
Autor tematu - Posty: 28
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: śliwowica
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Gdzie znajdę dobre szklane butelki na alkohol???
Mam może nietypowa propozycje na znalezienie "fajnych" butelek, bo można dostać za darmo duże ilości, a jak się dobrze trafi, to znajda się jakieś ciekawe butelki od oryginalnych alkoholi, po winach i szampanach. Zapytaj o butelki np. w restauracji w której robią wesela i zabawy (poproś kogoś z pracowników żeby nie wyrzucali) -odbierzesz dzień po imprezie wszystkie butle (obsługa restauracji odda Ci je z pocałowaniem w rękę), a jeśli jakieś z nich Ci nie podpasują, to można wrzucić je do kosza ze szkłem odpadowym. Ja odbieram butelki z sali tanecznej znajdującej się po sąsiedzku z moim domem, jest tego sporo i dużo ciekawych flaszek się trafia. Przy okazji obdzielam znajomych psotników, bo są tego duże ilości.
Jeszcze 14dni i będzie dwa tygodnie jak niepiję.
Jestem abstynentem -tyle, że niepraktykującym.
Jestem abstynentem -tyle, że niepraktykującym.
-
- Krótko o sobie: Mam wiele zainteresowań a jednym z nich jest psocenie,Z zawodu jestem mechanikiem,pierwszego psocenia dokonałem w 1981, ale to juz inna bajka:)
- Ulubiony Alkohol: bimberek ideał
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
bardzo fajne butelki znajdziesz tu www.butelki-stylowe.pl niestety nie wszystkie modele mają na miejscu.Pozdrawiam wszystkich psotników
-
- Krótko o sobie: Majster
- Ulubiony Alkohol: Nalewka aptekarska i polskie krafty
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Jeśli koło Twojego miejsca zamieszkania są kontenery do segregacji odpadów, to możesz z przyczajki sam je zaatakować (co jest skuteczne i darmowe, ale może być przez postronnych postrzegane jako skrajnie wieśniackie:D ) lub nawiązać kontakt handlowy z jakimś żulem, który owe śmietniki być może przegląda. U mnie jeden facet podjeżdża rowerkiem i wybiera puszki aluminiowe. Sąsiedzi doceniają jego wkład w ekologię, więc zawieszają mu reklamówki z puszkami na kontenerze, żeby biedaczyna sam szukać nie musiał. Myślę, że za jakieś uczciwe pieniądze (lub ciepłą strawę) ten gość mógłby wyciągnąć (lub dostarczyć z innego źródła) parę butelek. Potem płukanie i buteleczki gotowe, jedynie z nakrętkami byłby problem, ale te można już kupić na euro-win.pl całkiem niedrogo.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
butelki bez problemu można dostać, kiedyś po pijaku w knajpie zapytałem czy by nie dało rady paru załatwić, ja o tym zapomniałem, ale po miesiącu kiedy znowu tam byłem dowiedziałem się od barmanki, że uzbierała mi.. 3 kartony
idealnie nadają się na przechowywanie bimberu
idealnie nadają się na przechowywanie bimberu
-
- Ulubiony Alkohol: wszystko co ma promile a sam zrobiłem
Witam. Kolego B14! fajna flaszka Etykietka Twoja?
Właśnie wystarczy własna etykietka i nawet flaszka od Żołądkowej fajnie wygląda.
Oto przykład, od lewej: po soku z lidla, po Żołądkowej, po Żubrówce
Właśnie wystarczy własna etykietka i nawet flaszka od Żołądkowej fajnie wygląda.
Oto przykład, od lewej: po soku z lidla, po Żołądkowej, po Żubrówce
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czas to pieniądz, pieniądz to piwo.
Więc pijmy to piwo puki czas.
Więc pijmy to piwo puki czas.
-
- Ulubiony Alkohol: Wszystkie domowe
- Status Alkoholowy: Winiarz
O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Ja dużą liczbę butelek znalazłem pewnego pięknego dnia.Postanowiłem przejść się do mojego małego lasku na moim polu.Idę i widzę cały stos butelek po tanich wódkach,winach i piwach najwyraźniej okoliczne menelstwo znalazło sobie miejsce spotkań.Butelki były nawet z nakrętkami i w dobrym stanie wystarczyło wykąpanie ich ciepłej wodzie z mydłem i buteleczki były już czyściutkie.
O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
co do własnych etykietek to pełna zgoda, pracy nie trzeba wiele, a satysfakcja duża.
Nie, etykietka nie jest moja, ta Siwucha to oryginalna sklepowa wódka o bimbrzanym smaku, atrakcją jest to, że jest zamykana korkiem, ale też jest to tyle fajne co kłopotliweDines pisze:Witam. Kolego B14! fajna flaszka Etykietka Twoja?
co do własnych etykietek to pełna zgoda, pracy nie trzeba wiele, a satysfakcja duża.
Ja butelki kupiłem w http://www.euro-win.pl Wychodzę z założenie że dobry alkohol, należy przechowywać i podawać w ładnym szkle. Od lewej, żurawinówka, calwados, śliwowica, miód wiśniak trójniak, A w głębi, śliwkówka, tarninówka. Jeszcze czeka na rozlanie tegoroczny calwados.
Pozdrawiam Czutka
Pozdrawiam Czutka
-
- Krótko o sobie: Lubię odpoczywać.
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Drodzy Forumowicze!
Ja pozyskuję butelki z drugiej ręki. Mieszkam w niedużej mieścinie nad samym morzem (co nie znaczy że jest w niej mało monopolowych ) no i na ogół w wielu miejscach ( a w sezonie na każdym kroku ) znajduję butelki. Niektóre to są takie, które żulerstwo porzuciło i z kilka lat temu i wykopuje je z pod ziemi. W drodze do centrum ( przez mostek ) czasami można wyławiać je ze smródki. Naprawdę gdy mam już dużo tych butelek, przechodzą wstępne płukanie w morzu za darmochę! A w domu to już tylko myję je dokładniej wrzątkiem, ewentualnie te niektóre pirosiarczanem i wprowadzam do domowego "obiegu". W koreczki oczywiście zaopatruję się w euro-winie.
Jako ciekawostka: znalazłem też butelkę zabytkową, że tak powiem.
Ja pozyskuję butelki z drugiej ręki. Mieszkam w niedużej mieścinie nad samym morzem (co nie znaczy że jest w niej mało monopolowych ) no i na ogół w wielu miejscach ( a w sezonie na każdym kroku ) znajduję butelki. Niektóre to są takie, które żulerstwo porzuciło i z kilka lat temu i wykopuje je z pod ziemi. W drodze do centrum ( przez mostek ) czasami można wyławiać je ze smródki. Naprawdę gdy mam już dużo tych butelek, przechodzą wstępne płukanie w morzu za darmochę! A w domu to już tylko myję je dokładniej wrzątkiem, ewentualnie te niektóre pirosiarczanem i wprowadzam do domowego "obiegu". W koreczki oczywiście zaopatruję się w euro-winie.
Jako ciekawostka: znalazłem też butelkę zabytkową, że tak powiem.
-
- Ulubiony Alkohol: Wina
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Witam
Ja potrzebuje butelki na wino i mam bardzo dobre dojście do butelek.
Moja dziewczyna pracuje w hotelu(to jest hotel***) i nie uwierzycie ale w tym hotelu wypijaja dużo wina ja tak na tydzień to mam około 10 butelek(byłoby więcej ale tam jeszcze jedna osoba zbiera te butelki) ,tylko niektóre odpadają bo są z białego szkła a takich nie urzywam.
Pozdrawiam Maro
Ja potrzebuje butelki na wino i mam bardzo dobre dojście do butelek.
Moja dziewczyna pracuje w hotelu(to jest hotel***) i nie uwierzycie ale w tym hotelu wypijaja dużo wina ja tak na tydzień to mam około 10 butelek(byłoby więcej ale tam jeszcze jedna osoba zbiera te butelki) ,tylko niektóre odpadają bo są z białego szkła a takich nie urzywam.
Pozdrawiam Maro
-
- Ulubiony Alkohol: Wina
Witaj Destylatt
Ja też mam kilka tych butelek one sa z euro-win oto link
http://www.euro-win.pl/sklep/product_in ... cts_id=233
Pozdrawiam Maro
Ja też mam kilka tych butelek one sa z euro-win oto link
http://www.euro-win.pl/sklep/product_in ... cts_id=233
Pozdrawiam Maro
Destylatt.
Tak jak Maro napisał, w euro-win. Te w wiklinie są w Świdniku koło Lublina.http://www.wiklina.net/kat/49/Oploty%20 ... owo=&prom= To są butelki do miodów i w nich dojrzewa trójniak wiśniowy z tamtego roku.
Pozdrawiam Czutka
Tak jak Maro napisał, w euro-win. Te w wiklinie są w Świdniku koło Lublina.http://www.wiklina.net/kat/49/Oploty%20 ... owo=&prom= To są butelki do miodów i w nich dojrzewa trójniak wiśniowy z tamtego roku.
Pozdrawiam Czutka
-
- Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
- Ulubiony Alkohol: do 20%
- Status Alkoholowy: Miodosytnik
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 261 razy
http://www.biowin.pl/?bio=1&lang=pol&st ... 4b753f6bf9
Są sześć groszy drożej, ale jak dla mnie bez kosztów transportu a to znaczne koszty pozyskania
Do miodu przeznaczonego do leżakowania zakupiłem:
Oprócz super smaku jeszcze super wygląd. Jak mówią znawcy smakujesz też wzrokiem
Można teżDestylatt pisze:Czutka!
Skąd masz te fajne, ciemne grube flaszeczki? Idealnie nadają się do miodów pitnych i np. cydru?
Są sześć groszy drożej, ale jak dla mnie bez kosztów transportu a to znaczne koszty pozyskania
Do miodu przeznaczonego do leżakowania zakupiłem:
Oprócz super smaku jeszcze super wygląd. Jak mówią znawcy smakujesz też wzrokiem
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!
-
Wald
Zgadzam się. Widzę, że masz doświadczenie w zakupach w biowinie i dlatego chciałem o coś spytać. Czy można te flaszeczki szklane (0,75) kupić w biowinie na sztuki, czy tylko na zgrzewki? Mam jeszcze zamiar zakupić tą butelkę kamionkową ( półtorak poleży w niej sobie z ćwierć wieku ) i zatkać ją korkiem. A Ty jakiego korka użyłeś? Zwykłego, czy grzybka? Zależy mi jeszcze na zalakowaniu, ale tak podejrzewam, że gdy dam grzybka to lak się nie przyklei i będzie brzydko wyglądało. A smakujemy też wzrokiem .
Zgadzam się. Widzę, że masz doświadczenie w zakupach w biowinie i dlatego chciałem o coś spytać. Czy można te flaszeczki szklane (0,75) kupić w biowinie na sztuki, czy tylko na zgrzewki? Mam jeszcze zamiar zakupić tą butelkę kamionkową ( półtorak poleży w niej sobie z ćwierć wieku ) i zatkać ją korkiem. A Ty jakiego korka użyłeś? Zwykłego, czy grzybka? Zależy mi jeszcze na zalakowaniu, ale tak podejrzewam, że gdy dam grzybka to lak się nie przyklei i będzie brzydko wyglądało. A smakujemy też wzrokiem .
-
Sorry że nie od razu odpowiadam. Tak Spokojnie możesz na sztuki kupić kamionkę. Butelki doskonałe tyle że kosztowne.
Producent ma całkiem fajną cenę. Info: http://www.allegro.pl/item973384200_but ... nkowe.html Ale w detal się nie bawi. Do kupienia ponad 1000 szt. Nie dziwi mnie że pośrednicy dokładają do ceny. To nie jest towar sprzedający się w tydzień lub miesiąc. Szkło w zgrzewce po osiem sztuk.
Mój miodek cały zapakowany w kamionkę Korek zwykły lakowany. Butelki zostają w obiegu na dłużej .
PS. ta dziwna zakrętka to tylko dla niepoznaki. Tam jest normalnie lakowany korek .
POZDRAWIAM
Producent ma całkiem fajną cenę. Info: http://www.allegro.pl/item973384200_but ... nkowe.html Ale w detal się nie bawi. Do kupienia ponad 1000 szt. Nie dziwi mnie że pośrednicy dokładają do ceny. To nie jest towar sprzedający się w tydzień lub miesiąc. Szkło w zgrzewce po osiem sztuk.
Mój miodek cały zapakowany w kamionkę Korek zwykły lakowany. Butelki zostają w obiegu na dłużej .
PS. ta dziwna zakrętka to tylko dla niepoznaki. Tam jest normalnie lakowany korek .
POZDRAWIAM
-
Dziękuję za odpowiedź.
Fajne masz te buteleczki. Czyli rozumiem że ta kamionka z lewej jest taka sama jak TA ???
I nie trzeba koniecznie korkować jej zwykłym korkiem. Bo to ma minimalnie 25 lat stać i muszę się upewnić co do odpowiedniego zamknięcia. Rozważam korek i lak, ale jaki korek będzie lepszy na taki czas? Czy w trakcie leżakowania trzeba będzie wymieniać korek?
Fajne masz te buteleczki. Czyli rozumiem że ta kamionka z lewej jest taka sama jak TA ???
I nie trzeba koniecznie korkować jej zwykłym korkiem. Bo to ma minimalnie 25 lat stać i muszę się upewnić co do odpowiedniego zamknięcia. Rozważam korek i lak, ale jaki korek będzie lepszy na taki czas? Czy w trakcie leżakowania trzeba będzie wymieniać korek?
-
- Ulubiony Alkohol: własne wyroby, szczególnie o posmaku owocowym
Witam Kolegów!
W zasadzie odpowiedź na pytanie już padła, ale moim sposobem na pozyskanie butelek jest - jazda rowerem...
Nadeszła wiosna, wsiadamy na jednoślad, na plecy plecak i odwiedzamy okoliczne lasy, zagajniki itp
Można znaleźć ciekawe okazy, czasem nawet ,,grzybiarkę'' spotkać...
Przypominam jedynie o jeździe nie po spożyciu, bo są w naszym Kraju rejony, gdzie stróże porządku, prawa i moralności sprawdzają rowerzystów...
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań
Piotrek
W zasadzie odpowiedź na pytanie już padła, ale moim sposobem na pozyskanie butelek jest - jazda rowerem...
Nadeszła wiosna, wsiadamy na jednoślad, na plecy plecak i odwiedzamy okoliczne lasy, zagajniki itp
Można znaleźć ciekawe okazy, czasem nawet ,,grzybiarkę'' spotkać...
Przypominam jedynie o jeździe nie po spożyciu, bo są w naszym Kraju rejony, gdzie stróże porządku, prawa i moralności sprawdzają rowerzystów...
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań
Piotrek
Pozdrawiam, Piotrek
-
Jest to butelka pod korek (korkowy). Ja zabezpieczyłem lakiem. Myślę że spokojnie może poleżeć I daję słowo -nie wiem czy przed upływem 25 lat odkorkuje wszystkie. WĄTPIĘ
Lak zabezpiecza nie tylko przed "smakoszami". Również przed wysychaniem. Wina korkowane powinny właśnie leżakować nie tylko z nazwy. Korek powinien mieć kontakt z winem.
Nie wiem czy ten lak to strzał w tzw.10 bo jeszcze wino powinno oddychać. Przez lak będzie ciężko. Jednak na dziesięciolecia wydaje mi się że będzie dobrze. Półtoraki są same w sobie dobrze zakonserwowane cukrem, a do tego jeszcze alkohol też pomaga. Jeśli zrobiłem coś źle i znajdę konkretny opis jak to zrobić lepiej to poprawię. Na razie tak zostawiam i niedługo biorę się od nowa do pracy.
POZDRAWIAM
To jest ona tyle że koloru z oferty nie ma. Mają tylko te ciemne. Mnie to nic nie przeszkadza.Destylatt pisze: kamionka z lewej jest taka sama jak TA ???
I nie trzeba koniecznie korkować jej zwykłym korkiem.
Czy w trakcie leżakowania trzeba będzie wymieniać korek?
Jest to butelka pod korek (korkowy). Ja zabezpieczyłem lakiem. Myślę że spokojnie może poleżeć I daję słowo -nie wiem czy przed upływem 25 lat odkorkuje wszystkie. WĄTPIĘ
Lak zabezpiecza nie tylko przed "smakoszami". Również przed wysychaniem. Wina korkowane powinny właśnie leżakować nie tylko z nazwy. Korek powinien mieć kontakt z winem.
Nie wiem czy ten lak to strzał w tzw.10 bo jeszcze wino powinno oddychać. Przez lak będzie ciężko. Jednak na dziesięciolecia wydaje mi się że będzie dobrze. Półtoraki są same w sobie dobrze zakonserwowane cukrem, a do tego jeszcze alkohol też pomaga. Jeśli zrobiłem coś źle i znajdę konkretny opis jak to zrobić lepiej to poprawię. Na razie tak zostawiam i niedługo biorę się od nowa do pracy.
POZDRAWIAM
-
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 142 razy
- Otrzymał podziękowanie: 179 razy
- Kontakt:
Piękne butelki na alkohol znajdziecie także w sklepie AD:
Butelki do nalewek: http://alkohole-domowe.pl/cat-pl-17-but ... lewek.html
Gąsiorki: http://alkohole-domowe.pl/cat-pl-27-gasiory.html
Akcesoria do tego: http://alkohole-domowe.pl/cat-pl-18-akc ... wania.html
Butelki do nalewek: http://alkohole-domowe.pl/cat-pl-17-but ... lewek.html
Gąsiorki: http://alkohole-domowe.pl/cat-pl-27-gasiory.html
Akcesoria do tego: http://alkohole-domowe.pl/cat-pl-18-akc ... wania.html
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 309 razy
- Otrzymał podziękowanie: 446 razy
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: Zbyt wiele szczegółów nie ma co zdradzać. Kocham moją Rodzinę a Przyjaciele są ważni jak moi Krewni. Kiedyś kupię sobie ranczo, wybuduję dom, wędzarnię, ziemiankę i szopę do pędzenia. Kto wie? Może wykopię staw? Posadzę na pewno brzozy. A może dęby i lipy ;-) Świerki i sosny też tam będą. Będę miał kurki i świnki, a kto wie, czy nie będzie tam krówki i konika :-)
- Ulubiony Alkohol: własne wódki i nalewki oraz piwo braciszka Siurka
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jak słusznie zauważyli koledzy Kamil_ek_skc, Destylatt i PiotrekRodzyn najtańszym i bodaj najszybszym sposobem pozyskania szkła są wycieczki krajoznawczo – edukacyjne. Ja sporo butelek, szczególnie 100 i 200 ml pozyskuję na tyłach Polomarketów itp. dyskontów. Sukces gwarantowany. Większe też się trafiają.
Maro. Białe szkło, choć sam mam kilka innych kolorów, najlepiej wg mnie nadaje się do alkoholi, gdyż tylko ono pozwala „na oko” ocenić trunek, tj. jego kolor i klarowność. No, ale każdy lubi co innego i na inne sprawy zwraca uwagę.
Maro. Białe szkło, choć sam mam kilka innych kolorów, najlepiej wg mnie nadaje się do alkoholi, gdyż tylko ono pozwala „na oko” ocenić trunek, tj. jego kolor i klarowność. No, ale każdy lubi co innego i na inne sprawy zwraca uwagę.
"Picie sklepowej wódki Panu Bogu się nie podoba, ale picie dobrego bimbru to nie grzech. To owoc ziemi i pracy rąk ludzkich".
Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Ave Księstwo Oświęcimskie
Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Ave Księstwo Oświęcimskie
-
-
- Krótko o sobie: Grupa krwi +miodowa
- Otrzymał podziękowanie: 47 razy
Dzięki za dobre słowo, jak dojdą butelki od JanaO, to rozleję leszczynówkę - sądzę że, etykieta Wam się spodoba .lech.zywiec pisze:@cafekot
Niby chałupnictwo, a jednak pełny profesjonalizm.
Wiem że, taką butelkę można niezwykle dokładnie umyć lub wygotować ale i tak bym miał opory przy butelkach po żulach, podobnie mam z lumpeksami - wchodzę do środka i wszystko mnie zaczyna swędzieć.Coorp.pl pisze:najtańszym i bodaj najszybszym sposobem pozyskania szkła są wycieczki krajoznawczo – edukacyjne. Ja sporo butelek, szczególnie 100 i 200 ml pozyskuję na tyłach Polomarketów itp. dyskontów. Sukces gwarantowany. Większe też się trafiają.
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Laleczka ! Żonka aż zapiała z zachwytu !
W związku z powyższym dodajemy gratis http://zdrowenalewki.pl/p/9/411/butelka ... lewek.html
A Żwirek i Muchomorek śpiewają i mruczą... milutko
Pozdrawiam
Jan Okowita
W związku z powyższym dodajemy gratis http://zdrowenalewki.pl/p/9/411/butelka ... lewek.html
A Żwirek i Muchomorek śpiewają i mruczą... milutko
Pozdrawiam
Jan Okowita
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Krótko o sobie: Grupa krwi +miodowa
- Otrzymał podziękowanie: 47 razy
Producentem siwuchy jest :
V & S LUKSUSOWA ZIELONA GÓRA SA
ul. Jedności 59
Zielona Góra
65-958
Polska
KONTAKT : Telefon:+48 (68) 325 48 41-49
Faks:+48 (68) 327 19 80|(68) 326 70 03
Email: lwwgzg@polmos.zgora.pl
Można zadzwonić i zapytać, ale czy coś powiedzą ????
V & S LUKSUSOWA ZIELONA GÓRA SA
ul. Jedności 59
Zielona Góra
65-958
Polska
KONTAKT : Telefon:+48 (68) 325 48 41-49
Faks:+48 (68) 327 19 80|(68) 326 70 03
Email: lwwgzg@polmos.zgora.pl
Można zadzwonić i zapytać, ale czy coś powiedzą ????