Przecier pomidorowy do cukrówki
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: czwartek, 2 sie 2012, 00:18
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Witajcie!
Jestem tu nowy na forum i na początek mam pytanie początkującego:
robię cukrówkę, od tygodnia pracuje, przeczytałem o dodawaniu przecieru pomidorowego, czy teraz mogę dodać ten przecier, czy to coś da?
Drożdże były z pożywką i węglem jakieś oryginalne pisało na nich 23%
Dałem: 30l wody11kg cukru 1kg ryżu, i gazuje mi już 7 dzień
Pozdrawiam i przepraszam że pytam, ale nie znalazłem na forum więcej.
Jestem tu nowy na forum i na początek mam pytanie początkującego:
robię cukrówkę, od tygodnia pracuje, przeczytałem o dodawaniu przecieru pomidorowego, czy teraz mogę dodać ten przecier, czy to coś da?
Drożdże były z pożywką i węglem jakieś oryginalne pisało na nich 23%
Dałem: 30l wody11kg cukru 1kg ryżu, i gazuje mi już 7 dzień
Pozdrawiam i przepraszam że pytam, ale nie znalazłem na forum więcej.
-
- Posty: 1896
- Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
- Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
- Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: Przecier pomidorowy
Spoko, dodawaj przecieru. Na pewno nie zaszkodzi. Weź trochę nastawu czystym garnuszkiem do większego słoja, dodaj słoiczek przecieru, rozbełtaj dobrze i wlej do fermentora.
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
-
- Posty: 1723
- Rejestracja: niedziela, 6 maja 2012, 10:18
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Lokalizacja: Picardie (Oise) Francja, Żywiec
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
Re: Przecier pomidorowy
Węgla to tam raczej nie było.
Jeśli to były drożdże turbo to przecier bym sobie darował, zresztą piszesz że już były z pożywką a przecier pełni właśnie rolę pożywki.Marek66 pisze:Witajcie!
Drożdże były z pożywką i węglem jakieś oryginalne pisało na nich 23%
Węgla to tam raczej nie było.
http://www.youtube.com/watch?v=xZb3jJE8pYM
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Przecier pomidorowy
Alcotec 23% Turbo rzeczywiście mają ten dziwny węgiel w opakowaniu, który ma wpływ chyba tylko na samopoczucie nastawiającego.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: czwartek, 2 sie 2012, 00:18
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Przecier pomidorowy
Właśnie , to był Alcotec 23% turbo, zgubiłem etykietę i zapomniałem, dałem węgiel, zacier jest brzydki czarny, ale robi i przyjemnie pachnie , ale po dodaniu ryżu. czyli następnym razem nie dawać węgla ?Zygmunt pisze:Alcotec 23% Turbo rzeczywiście mają ten dziwny węgiel w opakowaniu, który ma wpływ chyba tylko na samopoczucie nastawiającego.
-
- Posty: 1896
- Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
- Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
- Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: Przecier pomidorowy
Na cholerę Ci węgiel w nastawie, skoro wszystko, co zaadsorbuje, pięknie odda podczas gotowania? Węgiel to dopiero na rozcieńczona surówkę...
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
-
Autor tematu - Posty: 6
- Rejestracja: czwartek, 2 sie 2012, 00:18
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Przecier pomidorowy
Kurczę taki to przepis na drożdżach miałem wszytko wsypać, i gdzie tu rozsądek producenta drożdży? Ja jako laik kupuję i czytam przepis i stosuję się do niego jak durna blondynka...pokrec pisze:Na cholerę Ci węgiel w nastawie, skoro wszystko, co zaadsorbuje, pięknie odda podczas gotowania? Węgiel to dopiero na rozcieńczona surówkę...
-
- Posty: 5382
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 668 razy
- Kontakt:
Re: Przecier pomidorowy
Ten węgiel to piękny przykład, jak zarobić na niedoinformowaniu użytkowników. Te drożdże są 2-3 razy droższe od najtańszych Turbo, a jak wiemy wszystkie turbo działają podobnie i wyniki różnią się minimalnie. Podobną akcję odwala teraz BioWin, sprzedają "swoje" turbo na stoiskach w marketach po 30zł...
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Posty: 1896
- Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
- Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
- Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: Przecier pomidorowy
Ja nie mam pojęcia o turbodrożdżach tak naprawdę. Cukrem dokarmiam wyłącznie saccharomyces babuni. Nie spieszy mi się a poza czasem pracy, to te babunine mają same zalety - z ceną i dostępnością na czele. Może kiedyś spróbuję z ciekawości jakichś turbo i zobaczę, czy będzie różnica.
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
-
- Posty: 1896
- Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
- Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
- Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: Przecier pomidorowy
Dobra, następną cukrówkę robię na turbosach. Wykosztuję się, trudno, czego się dla nauki nie robi...
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.