Witajcie,
Po stosunkowo delikatnej zimie nastały siarczyste mrozy. Spółdzielnia mieszkaniowa tak się z tego powodu ucieszyła, że kaloryfery w naszym mieszkaniu są nie do dotknięcia... nad największym z nich stoją moje dwa 54 litrowe dymiony z nastawem.
I stało się jeden się zwyczajnie przegrzał nastaw na T3 stoi jest klarowny po tygodniu i słodki około 7 Blg. Zwykle zajmowało mi to około 4 tyg tym razem już koniec; nastaw klaruje się.
Czy można do niego dodać jeszcze raz drożdże czy szkoda zachodu i puścić to na rurki??
Dzięki wielkie za odpowiedzi i pomoc
Bzymek
Temperatura nastawu
-
Autor tematu - Posty: 107
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2010, 21:59
- Krótko o sobie: Po ukończeniu kursu solówek na trójkącie i oboju wyegzekwowałem szkolenie z naczyń ręcznie dmuchanych w podmiejskiej cepelii. Doktorat i habituacje z metalurgii OKRUTNEJ zdobyłem przypadkowo kręcąc się nieopodal zakładów obuwniczych rożnych fasonów w szczególności butów lewych.. a potem poleciało....
- Ulubiony Alkohol: Jim Beam, VIP
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
-
Autor tematu - Posty: 107
- Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2010, 21:59
- Krótko o sobie: Po ukończeniu kursu solówek na trójkącie i oboju wyegzekwowałem szkolenie z naczyń ręcznie dmuchanych w podmiejskiej cepelii. Doktorat i habituacje z metalurgii OKRUTNEJ zdobyłem przypadkowo kręcąc się nieopodal zakładów obuwniczych rożnych fasonów w szczególności butów lewych.. a potem poleciało....
- Ulubiony Alkohol: Jim Beam, VIP
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Temperatura nastawu
Witam,
Jesienią często puszczam przez kolumnę wino z winogron mojego Teścia, które też ma dość wysokie Blg około 5 ale zacny trunek powstaje. Jest szansa, że z tego "sparzonego" nastawu coś wyjdzie?
Bzymek
Jesienią często puszczam przez kolumnę wino z winogron mojego Teścia, które też ma dość wysokie Blg około 5 ale zacny trunek powstaje. Jest szansa, że z tego "sparzonego" nastawu coś wyjdzie?
Bzymek
(...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje??
...hmm nie da się tyle wypić...
...hmm nie da się tyle wypić...
Re: Temperatura nastawu
Cukier w nastawie nie ma wpływu na smak psoty. Wyjdzie jej mniej bo drożdże nie przerobiły całego cukru.
Ostatnio zmieniony niedziela, 5 lut 2012, 10:25 przez pokrec, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: interpunkcja
Powód: interpunkcja