Drożdze Tokay i pożywka

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
Gerwazy
1
Posty: 1
Rejestracja: środa, 25 maja 2011, 14:46

Post autor: Gerwazy »

witam ;)

Robię pierwszy raz wino z ryżu,wszystkie składniki już mam. Teraz czas na MD (Zamojscy Tokay) i tu moje pierwsze pytanie czy robić MD z sokiem czy spokojnie można z przegotowaną wodą , cukrem i szczyptą pożywki. Druga sprawa czy po dodaniu już MD do nastawu dodawać jeszcze pożywki ? Jeśli tak, to ile ? :D
alembiki
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7348
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1697 razy
Re: Drożdze Tokay i pożywka

Post autor: radius »

Kolego Gerwazy.
Dlaczego nie czytacie "instrukcji obsługi" na opakowaniu drożdży i pożywki.
Są tam odpowiedzi na wszystkie pytania zadane w tym poście :o
No, może tylko o tym soku nic nie ma :roll:
Następny tak "leniwy" post pójdzie do kosza :D
SPIRITUS FLAT UBI VULT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”