Aktualne ceny cukru
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
-
Autor tematu - Posty: 4941
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
-
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 677 razy
- Kontakt:
Re: Aktualne ceny cukru
Wszelkie blokowanie ustawami to czysta propaganda medialna, my po prostu nie mamy potencjału dla tak wymagającej uprawy jak burak cukrowy i tego nie da się zmienić. To że mamy niskie kwoty, niższe od innych państw, to właśnie wynik naszej niskiej produkcji.
W Polsce mamy niskie opady, krótki sezon wegetacyjny i przede wszystkim bardzo słabe gleby, a buraki cukrowe rosną na najlepszych, więc najlepsze plony zbiera się na zachodzie Europy i nawet nie mamy szans konkurować z taką Francją, Niemcami czy Holandią, nie wspominając już o poziomie zaawansowania technicznego agrotechniki w tych krajach. U nas średni plon buraka wynosi ~35 t/ha a w Niemczech ~70-80 t/ha i nie łudźcie się, że naszego cukru jest mniej, ale jakościowo lepszy, bo tak nie jest.lukaniof pisze:Powiedzcie mi, jak to możliwe że cztery lata temu produkowaliśmy cukier w ilości wystarczającej dla całej Jewropy, i eksportowaliśmy go na cały świat, a teraz dzięki polityce odgórnego planowania Związku Socjalistycznych Republik Jewropejskich nie jesteśmy w stanie wyprodukować go nawet dla siebie.
Pytanie zasadnicze: dlaczego nie posiada?Wiecie że mój ojciec, rolnik, nie może na swoim polu zasiać sobie buraków, bo nie posiada tak zwanych limitów.
Wszelkie blokowanie ustawami to czysta propaganda medialna, my po prostu nie mamy potencjału dla tak wymagającej uprawy jak burak cukrowy i tego nie da się zmienić. To że mamy niskie kwoty, niższe od innych państw, to właśnie wynik naszej niskiej produkcji.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Krótko o sobie: Dziękuje za to że są jeszcze psotnicy, którzy potrafią przekazać wiedzę potomnym. Pozdro dla Adminów i Braci psotniczej :-)
- Ulubiony Alkohol: Whisky, Piwo, Bimberek.
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
-
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ldURBrEV ... r_embedded[/youtube]
" Do pewnych informacji dochodzi się logiką...." ,
napisał Partyzant
napisał Partyzant
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 445 razy
- Kontakt:
-
-
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
-
Eeech.., dawne czasy mi się przypomniały.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XfQVnbEV ... False&NR=1[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XfQVnbEV ... False&NR=1[/youtube]
" Do pewnych informacji dochodzi się logiką...." ,
napisał Partyzant
napisał Partyzant
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Witam.
Kolego Rozrywek gratuluje "szarmancji" 1500 kg X 2 PLN = 3 000 PLN zamrożone w piwnicy to się nazywa zaangażowanie w temacie .
Jak ktoś ma jakieś doświadczenie w uprawie buraka cukrowego, jego obróbce, i efektywności, czyli ile można wycisnąć melaski z buraków proszę o podzielenie się swoja wiedzą...
Ps Panie Rozrywek jak Pan sobie z mrówkami radzi???
Kolego Rozrywek gratuluje "szarmancji" 1500 kg X 2 PLN = 3 000 PLN zamrożone w piwnicy to się nazywa zaangażowanie w temacie .
Jak ktoś ma jakieś doświadczenie w uprawie buraka cukrowego, jego obróbce, i efektywności, czyli ile można wycisnąć melaski z buraków proszę o podzielenie się swoja wiedzą...
Ps Panie Rozrywek jak Pan sobie z mrówkami radzi???
Gdybyśmy robili to co inni uważają za możliwe ludzie nadal mieszkaliby w jaskiniach.
-
Autor tematu - Posty: 4941
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
Nie mam ani jednej mrówki, nic nie jest "zamrożone", ino zainwestowane. HIHIHI(HI wszystko ładnie na paletach w workach po 50kg, część w typowych kilówkach). Jeśli chodzi o robaczki to pojawiają się muszki owocówki przy nastawach owocowych.
Panie i panowie!!!! Nie róbcie zapasów w obecnych cenach!!! Moje handlowe źródła podają aby kupować i sprzedawać na bieżąco. Nie wiem dokładnie co się kroi ale będą jaja. Caluteńki Śląsk ma jak nigdy pełne magazyny białych kryształków, zarobili skurczybyki krocie, teraz zaczną tracić, będzie bum. Obserwujmy rynek.
Panie i panowie!!!! Nie róbcie zapasów w obecnych cenach!!! Moje handlowe źródła podają aby kupować i sprzedawać na bieżąco. Nie wiem dokładnie co się kroi ale będą jaja. Caluteńki Śląsk ma jak nigdy pełne magazyny białych kryształków, zarobili skurczybyki krocie, teraz zaczną tracić, będzie bum. Obserwujmy rynek.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
- Krótko o sobie: MATA HARI w jęz. indonezyjskim słońce, dosł. oko dnia,
podstępna postać z historii (trochę jak alkohol) - Ulubiony Alkohol: piwo, wino,wódka tyż - he,he
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
1500 kg - to się nazywa twarda inwestycja Nic tylko teraz sprzedawać,
a na mrówki podobno dobrze jest kawę rozsypać.
a na mrówki podobno dobrze jest kawę rozsypać.
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 mar 2011, 17:46 przez Wald, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Kosmetyka?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
https://witchbeer.pl
https://witchbeer.pl
-
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 677 razy
- Kontakt:
Wcześniej, bo cukrownie będą musiały opróżnić magazyny- ale na pewno po świętach. Drastycznych obniżek nie będzie i nie spodziewałbym się cukru po 2zl
www.destylatorymiedziane.pl
-
- Ulubiony Alkohol: Czysta i browar
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 104 razy
Witam brać psotniczą. Ostatnio byłem w LIDLU ceny cukru 4,79 oraz 4,99 niby ten lepszy choć ja różnicy nie widzę.(wziąłem 20 kg tańszego) Jadąc do domu wszedłem do sklepu osiedlowego i ku mojemu zdziwieniu cukier DIAMANT za 4,79 gdy przed kilkoma dniami stał 5 zł. Znajoma ekspedientka powiedziała żebym poczekał z kupnem bo w przyszłym tygodniu ma jeszcze stanieć. Wniosek - pośpiech jest złym doradcą.
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Podziękował: 142 razy
- Otrzymał podziękowanie: 179 razy
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Podziękował: 142 razy
- Otrzymał podziękowanie: 179 razy
- Kontakt:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Krótko o sobie: Po ukończeniu kursu solówek na trójkącie i oboju wyegzekwowałem szkolenie z naczyń ręcznie dmuchanych w podmiejskiej cepelii. Doktorat i habituacje z metalurgii OKRUTNEJ zdobyłem przypadkowo kręcąc się nieopodal zakładów obuwniczych rożnych fasonów w szczególności butów lewych.. a potem poleciało....
- Ulubiony Alkohol: Jim Beam, VIP
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Witam,
W ubiegłym tygodniu kupowałem w MAKRO Kielce 3,6 z kg... byłem zaraz po otwarciu sklepu a to co się tam działo najpierw mnie rozśmieszyło do łez a potem byłem przerażony... to wyglądało jak atak mrówek tylko większych gabarytów.
Pozdrawiam
Bzymek
P.S
a co myślicie o takim zakupie?!?
http://allegro.pl/cukier-z-niemiec-fakt ... 91999.html
W ubiegłym tygodniu kupowałem w MAKRO Kielce 3,6 z kg... byłem zaraz po otwarciu sklepu a to co się tam działo najpierw mnie rozśmieszyło do łez a potem byłem przerażony... to wyglądało jak atak mrówek tylko większych gabarytów.
Pozdrawiam
Bzymek
P.S
a co myślicie o takim zakupie?!?
http://allegro.pl/cukier-z-niemiec-fakt ... 91999.html
(...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje??
...hmm nie da się tyle wypić...
-
- Krótko o sobie: Po ukończeniu kursu solówek na trójkącie i oboju wyegzekwowałem szkolenie z naczyń ręcznie dmuchanych w podmiejskiej cepelii. Doktorat i habituacje z metalurgii OKRUTNEJ zdobyłem przypadkowo kręcąc się nieopodal zakładów obuwniczych rożnych fasonów w szczególności butów lewych.. a potem poleciało....
- Ulubiony Alkohol: Jim Beam, VIP
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Witam,
Moje obawy wynikają z tego, że większość osób sprzedających cukier na allegro ma zerowe konto odnośnie komentarzy i większość nie wysyła za pobraniem. Ale kto nie ryzykuje ten... nie pędzi;)
pozdrawiam
Bzymek
Moje obawy wynikają z tego, że większość osób sprzedających cukier na allegro ma zerowe konto odnośnie komentarzy i większość nie wysyła za pobraniem. Ale kto nie ryzykuje ten... nie pędzi;)
pozdrawiam
Bzymek
(...) ile musiałbyś wypić żeby zagrać w Ich Troje??
-
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dzisiaj byłem w Tesco (Tychy) i tam cukier po 4,69 zł. Nie było informacji że 10kg dla jednego klienta
Tak w ogóle ktoś wie w jakim okresie można się spodziewać normalnych cen cukru? Bo drożdże czekają na cukier oraz baniaki
Tak w ogóle ktoś wie w jakim okresie można się spodziewać normalnych cen cukru? Bo drożdże czekają na cukier oraz baniaki
Ostatnio zmieniony czwartek, 21 kwie 2011, 19:34 przez Wald, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak pędzić, Panie Premierze? Rzetelnie i dokładnie...
-