zacier z glukozy i fruktozy

Jak i z czego zrobić idealny zacier lub nastaw, który będzie podstawą do otrzymania oczekiwanego destylatu, przepisy, porady, sposoby na dobry na zacier, itp...

Autor tematu
sloniu
1
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2010, 21:53

Post autor: sloniu »

witam!
mam takie pytanie czy zamiast cukru mozna zastosoawac na zacier syrop glukozowo frukozowy??pozdrawiam
alembiki
Awatar użytkownika

pokrec
1850
Posty: 1896
Rejestracja: środa, 4 lut 2009, 23:18
Krótko o sobie: Lekko ześwirowany.
Ulubiony Alkohol: śliwki i jabłuszka, rzecz jasna. I wisienki...
Status Alkoholowy: Konstruktor
Lokalizacja: Droga Mleczna, Lokalna Grupa Galaktyk
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 78 razy
Re: zacier z glukozy i fruktozy

Post autor: pokrec »

No jasne! Nie ma najmniejszych przeciwwskazań. Tylko kontroluj BLG robiąc nastaw a poza tym to zamiast syropu glukozowo - fruktozowego uzywa się sacharozy "od biedy" a nie na odwrót.
ポーランド語が書けますちょっと。
得意は満月の仕業の酒です。
Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine
Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i Nastawy”