Okazje zakupowe
Regulamin forum
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
1. Każdy producent/sklep powinien znajdować się w osobnym temacie.
2. Jeżeli chcesz pokazać swój sklep/firmę/produkt zrób to opisując czym się zajmujesz/produkujesz. Temat może mieć jeden aktywny odnośnik do twojej strony www.
3. Poszukiwaczy sprzętów i towarów odsyłamy do działu Targowisko
-
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
-
- Krótko o sobie: I ain't no nice guy after all
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 218 razy
- Kontakt:
Re: Okazje zakupowe
Z promocji wyżej mąka pszenna 650 wychodzi 50gr/kg
Pierwszego nie przepijam, drugiego zresztą też, trzeciego i czwartego, i piątego też nie!
Na kolorowe drinki wiem, że jest teraz moda, dla mnie drink najlepszy to spirytus plus woda!
https://www.facebook.com/PiwniceRedutowe/ - moje przygody alkoholowe
Na kolorowe drinki wiem, że jest teraz moda, dla mnie drink najlepszy to spirytus plus woda!
https://www.facebook.com/PiwniceRedutowe/ - moje przygody alkoholowe
-
- Krótko o sobie: Cieszę się życiem i staram się otaczać ludźmi pozytywnymi z pasjami i odrobiną szaleństwa.
- Ulubiony Alkohol: Nalewka własnej produkcji - Dereniówka, Malinówka, Czarna Porzeczka, ...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Podziękował: 140 razy
- Otrzymał podziękowanie: 566 razy
-
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
-
- Krótko o sobie: Cieszę się życiem i staram się otaczać ludźmi pozytywnymi z pasjami i odrobiną szaleństwa.
- Ulubiony Alkohol: Nalewka własnej produkcji - Dereniówka, Malinówka, Czarna Porzeczka, ...
-
A 450 po 1.195 zł
Ale to i tak dobre ceny
Skrobii ziemniaczanej brak w Biedronce (przynajmniej u mnie w mieście)
No nie. Mąka 650 wychodzi po 1.1 zł
A 450 po 1.195 zł
Ale to i tak dobre ceny
Skrobii ziemniaczanej brak w Biedronce (przynajmniej u mnie w mieście)
Nalewki to jest to co gumisie lubią najbardziej
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Chyba trzeba zaznaczać w jakim regionie ta promocja obowiązuje, bo np. u mnie nie było wcześniej wspomnianej promocji 2+2 gratis na mąki, w zamian była promocja 99gr za mąkę 650. Biedronka ma jakaś dziwną politykę i co sklep to inna oferta.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
No ja sprawdzałem tylko w jednej z pięciu... ale nawet w radio słyszałem jakąś reklamę że u nich we cena jednakowa w każdym sklepie nie tak jak w Biedronce
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
Zdecydowanie nie, w Biedronce mają jakąś taką politykę, że co sklep to inna oferta. Może testują jakieś AI do zarządzania tym, w końcu mają sporo informacji o klientach na podstawie ichniej karty. Wiedzą do których sklepów chodzisz, wiedzą co kupujesz itp. Zresztą widać że nie próżnują jeżeli chodzi o informatyzację, od jakiegoś czasu automatyczne kasy starają się rozpoznać co położyłeś na wadze, działa to co najwyżej średnio, ale już jest użyteczne i przyspiesza zakupy bo zazwyczaj ważony owoc/warzywo jest na pierwszej stronie.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 mar 2024, 11:24 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
Też tak miałem , tyle że że skrobią ziemniaczaną.
Lidl teraz wypuścił swoją reklamę w telewizji że co Biedronka to inne ceny.
Dokładnie.
Też tak miałem , tyle że że skrobią ziemniaczaną.
Lidl teraz wypuścił swoją reklamę w telewizji że co Biedronka to inne ceny.
Nalewki to jest to co gumisie lubią najbardziej
-
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 56 razy
To zapewne wynika ze stanów poszczególnych magazynów zaopatrujących sieć sklepów Biedronka w określonym regionie. Zauważcie, że są to zazwyczaj akcje dotyczące końcówek określonej partii i ilość towaru na półkach jest dość skromna. Dlatego informacja nie jest podawana w ogólnokrajowej gazetce, a jedynie w formie wiadomości z poziomu aplikacji lub stacjonarnie. W sieci Lidl tego nie robią i podają info ogólnokrajowe, przez co bardzo często można się spotkać z brakiem promocyjnego towaru w niektórych sklepach. Stosowanie takiej praktyki marketingowej jest bardzo irytujące. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 mar 2024, 13:18 przez aras.aras, łącznie zmieniany 2 razy.
Pszczoły nie tracą czasu na wyjaśnianie muchom, że miód jest lepszy niż gówno.
-
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Nie sądzę - w każdym sklepie niezależnie od sieci franczyzobiorca jest niewolnikiem centrali. Znam faceta co miał Auchan Express i go zmuszali do trzymania towaru, który nie schodził za to nie dowozili towaru który schodził na pniu i przynosił zyski (jakieś lokalne uwarunkowanie).
-
- Ulubiony Alkohol: Whisky, brandy
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Radziłbym sprawdzić smak tego soku. Pierwszy kupiony od tej Pani był znakomity i dał świetny trunek. Druga partia to zupełnie inny sok. Mało smaczny, nawet miałem wątpliwości, czy to w ogóle winogrono. Destylat jakiś taki dziwny, mało smaczny. Zapominam o nim na jakiś rok. Jeżeli nic się nie poprawi, zostanie jedynie zrobienie spirytusu.
-
- Krótko o sobie: Lubie piwo. Robie wino ;-)
- Ulubiony Alkohol: czysta
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
-
- Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
- Ulubiony Alkohol: Zbożowy
- Status Alkoholowy: Destylator
- Podziękował: 179 razy
- Otrzymał podziękowanie: 402 razy
https://allegro.pl/oferta/drozdze-gorzelnicze-turbo-koji-do-zboza-ryzu-kukurydzy-50g-bez-zacierania-12847889607
Drożdże gorzelnicze Turbo KOJI 50g bez zacierania!
Jeśli ktoś ma zamiar w tym roku nastawić coś na Koji, to jest okazja kupić tanio drożdże. Może nie tyle tanio, co po "starej" cenie Chińczyka. Te drożdże nawet po terminie dają radę. Sprzedawca podaje termin przydatności do 05.07.2024, ale w moim odczuciu, dadzą radę i za kilka miesięcy.
Drożdże gorzelnicze Turbo KOJI 50g bez zacierania!
Jeśli ktoś ma zamiar w tym roku nastawić coś na Koji, to jest okazja kupić tanio drożdże. Może nie tyle tanio, co po "starej" cenie Chińczyka. Te drożdże nawet po terminie dają radę. Sprzedawca podaje termin przydatności do 05.07.2024, ale w moim odczuciu, dadzą radę i za kilka miesięcy.
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lip 2024, 17:18 przez Qba, łącznie zmieniany 2 razy.
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.
-
- Ulubiony Alkohol: Starka
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nikt nie wie jak były trzymane. Również temperatura w czasie podróży do Europy nie jest bez znaczenia.
Nie jestem przekonany co to trwałości koji. Moje trzymane od roku w lodówce słabo wystartowały (09/2024) a przeterminowane (11/2023) w ogóle nie wystartowały na 11kg mąki pszennej i 40 litrów wody.psotamt pisze: ↑wtorek, 4 cze 2024, 17:17 Drożdże gorzelnicze Turbo KOJI 50g bez zacierania!
Nikt nie wie jak były trzymane. Również temperatura w czasie podróży do Europy nie jest bez znaczenia.
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lip 2024, 17:17 przez Qba, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Podziękował: 647 razy
- Otrzymał podziękowanie: 604 razy
Prasa do owoców, śrubowa w 3 rozmiarach. 18l za 385zł, 12l - 315zł, 6l - 235zł. W opisie dobrze się prezentuje. https://www.tectake.pl/wyciskarka-do-so ... olume=3160