Witam
Bawię się w produkcję od kilku lat, głównie cukrowa. Od czasu do czasu jakieś owoce. Próbowałem robić zbożowe jak również kukurydziane destylaty, ale muszę dopracować jeszcze metodę.
Sprzęt : kolumna rektyfikacja 1,5m z zimnymi palcami, i wypełnieniem ze zmywaków z nierdzewki, keg 50l.
Chciałbym w tym roku zmodernizować sprzęt aby bardziej pójść w owoce i zbożowe nastawy.
Mam kilka pomysłów jak i pytań, jednak bez "stażu, na forum nie da się zamieścić jakiegokolwiek postu.
Pozdrawiam
nocna_produkcja
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
Autor tematu - Posty: 2
Re: nocna_produkcja
Chciałbym ten swój sprzęt zmodernizować w tym roku. Na początku zamierzam zostawić samego kega a kolumnę wymienić. Myślałem o zwykłej kolumnie destylacyjnej pot still z zimnymi palcami i dwoma odstojnikami na fuzle aby trochę złapać smaku owoców. Ale zacząłem trochę czytać i szczerze im więcej czytam tym wiekszy mętlik w głowie.
Zdaję sobie sprawę że ten wydatek około 1tys. to po jakims czasie nie spełni już moich oczekiwań. Myślałem o zakupie szklanej kolumny półkowej 2" z półkami miedzianymi i dodatkami do niej. Co o tym myslice?
Zdaję sobie sprawę że ten wydatek około 1tys. to po jakims czasie nie spełni już moich oczekiwań. Myślałem o zakupie szklanej kolumny półkowej 2" z półkami miedzianymi i dodatkami do niej. Co o tym myslice?
-
Autor tematu - Posty: 2
Re: nocna_produkcja
dzieki kolego Jaro1027. Też tak myślałem,że 2" to trochę za mało A co sądzisz o takim wyborze?
Kolumna półkowa 3" z półkami z miedzi
https://pl.aliexpress.com/item/10050017 ... pt=glo2pol
Kolumna półkowa 3" z półkami z miedzi
https://pl.aliexpress.com/item/10050017 ... pt=glo2pol
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.