AlkoCalc - coś się kroi :)
-
Autor tematu - Posty: 392
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 165 razy
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 846 razy
-
- Krótko o sobie: Drożdże to najlepszy przyjaciel człowieka. Od niedawna członek Mensy polska.
- Ulubiony Alkohol: Własne piwo w szczególności AIPA, American Wheat, Sour Ale. SM Whisky.
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: niecierpliwy kombinator
- Ulubiony Alkohol: whisky
- Podziękował: 84 razy
- Otrzymał podziękowanie: 257 razy
Re: AlkoCalc - coś się kroi :)
Witam również i pozdrawiam. Na początek powiem - żałuj Jozzek żałuj, żeś nie był - była szansa pogitarować i pośpiewać.
Potem powiem w imieniu całego świata miłośników elementu baśniowego że nie znam nikogo kto by nie miał alkoCalca Potem powiem całemu światu który znam i który mnie zna że jak nie umieścisz na stronie przycisku DONATE z nr konta to wstyd będzie używać efekt cudzej pracy a zwłaszcza wstyd domagać się abyś wkładał kolejne i kolejne fajności do programu lub też świadczył pomoc w różnych sytuacjach. Tak że ten..... panowie - miło było - się sprawdziło to i warto koledze jakieś piwo zafundować.
Tak to widzę i nie tłumaczcie mi że źle.
Potem powiem w imieniu całego świata miłośników elementu baśniowego że nie znam nikogo kto by nie miał alkoCalca Potem powiem całemu światu który znam i który mnie zna że jak nie umieścisz na stronie przycisku DONATE z nr konta to wstyd będzie używać efekt cudzej pracy a zwłaszcza wstyd domagać się abyś wkładał kolejne i kolejne fajności do programu lub też świadczył pomoc w różnych sytuacjach. Tak że ten..... panowie - miło było - się sprawdziło to i warto koledze jakieś piwo zafundować.
Tak to widzę i nie tłumaczcie mi że źle.
Chciałbym lubić to co zrobię i robić to co lubię
-
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Podziękował: 275 razy
- Otrzymał podziękowanie: 191 razy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Piwo/ Cydr/ Bimberek
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
-
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
Ja też mam nadzieję że się pojawi wersja na androida, która pójdzie.
A ta wersja web, coś czuję że to będzie obliczeniowy kombajn jakich mało.
A stara, na androida była i jest, super prosta, przejżysta, oraz niesamowicie łatwa w obsłudze.
Ps: @Józiu666, jak idą prace?
Ps2: @Zielonka ma rację, opcja donate, to jest dobry pomysł.
A ta wersja web, coś czuję że to będzie obliczeniowy kombajn jakich mało.
A stara, na androida była i jest, super prosta, przejżysta, oraz niesamowicie łatwa w obsłudze.
Ps: @Józiu666, jak idą prace?
Ps2: @Zielonka ma rację, opcja donate, to jest dobry pomysł.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
- Kontakt:
Z tą randkowa wersja to jest taki problem, ze mialem kod na dysku sieciowym, lecz jakis ch***j mi się włamał i zahaslowal wszystko.
Terrorystom płacić nie będę za odblokowanie plików
Na szczęście została mi ta wersja pisana w pascalu(bardziej obszerna) więc mam na czym bazować.
Myślę ze, wystawie jakieś prace do testów w połowie września. W pierwszym tygodniu sierpnia jestem na wakacjach mazurowych i tam mam zamiar najwiecej napisać.
Terrorystom płacić nie będę za odblokowanie plików
Na szczęście została mi ta wersja pisana w pascalu(bardziej obszerna) więc mam na czym bazować.
Myślę ze, wystawie jakieś prace do testów w połowie września. W pierwszym tygodniu sierpnia jestem na wakacjach mazurowych i tam mam zamiar najwiecej napisać.
Ostatnio zmieniony niedziela, 17 lip 2022, 10:15 przez jozzek666, łącznie zmieniany 1 raz.
AlkoCalc Web - https://alko-calc.netlify.app
-
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowanie: 482 razy
Trzymamy kciuki
Ostatnio zmieniony niedziela, 17 lip 2022, 11:48 przez Doody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Coż... takie czasy - dobrym domkiem dla kodu jest github/gitlab, dobre hasło + dwuetapowe logoiwanie i ..uje mogą się cmoknąć w pompkę No i to rozwiązanie ma też dodatkowe dodatkowe zalety.jozzek666 pisze:Z tą randkowa wersja to jest taki problem, ze mialem kod na dysku sieciowym, lecz jakis ch***j mi się włamał i zahaslowal wszystko.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 lip 2022, 12:18 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
- Podziękował: 135 razy
- Otrzymał podziękowanie: 219 razy
Dlatego ja jestem tradycjonalistą starej daty i trzymam wszystko na dysku lokalnym, a co ważniejsze rzeczy na własnym, lokalnym serwerze.jozzek666 pisze:jakis ch***j mi się włamał i zahaslowal wszystko.
O rany, to pascal jest jeszcze w użyciu??? To był pierwszy język, jakiego się uczyłem na pierwszym roku studiów w 1982 roku. Wierzyć się nie chce . Fortran też znasz?jozzek666 pisze:Na szczęście została mi ta wersja pisana w pascalu
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." Ernest Hemingway
-
Niby tak, ale też mi fajne rzeczy poginęły bo dysk zaniemógł, bo coś przy reinstalacji/zmianie komputera poszło do /dev/null... github/gitlab to dobre miejsce dla kodu... masz go lokalnie i w repozytorium... cyknięcie kopi gdziekolwiek to jedna chwila.kiwitom23 pisze:Dlatego ja jestem tradycjonalistą starej daty i trzymam wszystko na dysku lokalnym, a co ważniejsze rzeczy na własnym, lokalnym serwerzejozzek666 pisze:jakis ch***j mi się włamał i zahaslowal wszystko.
Wiadomo fortrana kochają fizycy Napisali sobie tyle fajnych libów do obliczeń, że żal im się z nim rozstać Ale fortran jak fortran Cobol ciągle żyje i liczy nasze pieniądzekiwitom23 pisze:Fortran też znasz?
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 lip 2022, 20:28 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Krótko o sobie: Więcej czasu mojego życia spędziłem poza Polską, mieszkałem w Niemczech, USA, Singapurze, HongKongu, na Javie i na Nowej Zelandii i z tą ostatnią jestem najmocniej emocjonalnie związany.
- Ulubiony Alkohol: Whisky, a przede wszystkim irladzka whiskey, choć i burbonem nie pogardzę
Oj w Basicu to napisałem całe mnóstwo programów dla siebie, fajnie się w nim pisało makra w MS Office. Też zaczynałem od ZX81, później Spectrum, Commodore i Atari... to były czasy i te godziny spędzone przy magnetofonie, jak po raz setny nie wczytał się program.... ehhhDoody pisze:Ja jeszcze pamiętam BASIC do programowania ZX 81 16kb i wersje wypasioną ZX Spectrum 48kb
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." Ernest Hemingway
-
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 252 razy
- Otrzymał podziękowanie: 466 razy
Wspomnienia tetryków informatycznych , ale ja też pisałem zaliczeniowe programy w Pascalu
A Logo pamiętacie?
A Logo pamiętacie?
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 lip 2022, 22:46 przez jakis1234, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
Ech... basic w Commodore chyba był najgorszy jaki widziałem. Ciekawe jest to że Tramiel nie chciał licencji i zabuli Gatesowi z góry... co przy tej ilości sprzedanych C64 było strzałem w kolano dla Microsoftu tyle tych C64 się sprzedało ... ale z Basicem jest inna historia (być może legenda) - Mianowicie Atari zatrudniło młodego programistę, który miał portować Basic do bodajże Atari 800, albo poprawiać błędy (zależy od źródła) - w tym czasie nie zrobił kompletni nic... a nazywał się Bill Gates.
Ale off topic się zrobił - ale czasem dobrze powspominać "stare dobre czasy"
Ale off topic się zrobił - ale czasem dobrze powspominać "stare dobre czasy"
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 lip 2022, 23:08 przez rastro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
Ciekawy tester..działała na android 11? Nie apka, program, aplikacja, nie apka.
Bardzo to ciekawe, nikomu nie idzie, a tobie tak.
Sprawdzenie wersji to minuta roboty.
A co dokładnie chcesz ... hmmm testować? Poprawność obliczeń?
Podaj wzór na wyliczenie blg, tu i teraz. To pogadamy.
I co chcesz sprawdzać?
Dobra, wystarczy tego.
Ps: józiu666, naprawdę nie ma szans na nowego androida? Do 10 szedł, potem padł, przydała by się wersja mobilna.
Wersja windows, z kolei działa na wszystkich.
Ale.. co ty tam w tych zakładkach pokurywałeś?
Piszesz się na testera, a nie wiesz jaką masz wersję androida??????mienho pisze:@jozzek666 tak jak w wersji na andka "piszę" się na cichego testera .
Ja mam andka 12 (chyba bo huawei p40 lite) wcześniej była 11 i apka cały czas działała.
Ciekawy tester..działała na android 11? Nie apka, program, aplikacja, nie apka.
Bardzo to ciekawe, nikomu nie idzie, a tobie tak.
Sprawdzenie wersji to minuta roboty.
A co dokładnie chcesz ... hmmm testować? Poprawność obliczeń?
Podaj wzór na wyliczenie blg, tu i teraz. To pogadamy.
I co chcesz sprawdzać?
Dobra, wystarczy tego.
Ps: józiu666, naprawdę nie ma szans na nowego androida? Do 10 szedł, potem padł, przydała by się wersja mobilna.
Wersja windows, z kolei działa na wszystkich.
Ale.. co ty tam w tych zakładkach pokurywałeś?
Widzę, że to jednak nie mity o kol. @rozrywek, weź se chłopie na wstrzymanie. A jak jesteś taki cwany to powiedz jaki to android nie szukając w google? Apka, przepraszam APLIKACJA działała od samego początku, jak mam ten tel, wcześniej było bodajże emui11.
Edit:
Nie było wersji EMUI11 na p40lite EMUI10 miał jeszcze Androida 10
Edit2:
Po doczytaniu, że Huawei może korzystać maksymalnie do androida 10 to teoretycznie można wnioskować, iż EMUI12 bazuje właśnie na nim. Przepraszam za offtop.
Edit:
Nie było wersji EMUI11 na p40lite EMUI10 miał jeszcze Androida 10
Edit2:
Po doczytaniu, że Huawei może korzystać maksymalnie do androida 10 to teoretycznie można wnioskować, iż EMUI12 bazuje właśnie na nim. Przepraszam za offtop.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 lip 2022, 08:03 przez mienho, łącznie zmieniany 3 razy.
-
No właśnie, ale wprost nie jest napisane jaki system android trzeba poszukać i tylko gdybać.
Nie wiem czy działa na harmonyOS, ale nie mam gdzie sprawdzić i chyba nie będę miał okazji.
Co do znajomości wzoru, nie muszę go znać ponieważ mam działającą aplikacje , a z @Jozzek666 trochę pisaliśmy na temat aplikacji.
Nie wiem czy działa na harmonyOS, ale nie mam gdzie sprawdzić i chyba nie będę miał okazji.
Co do znajomości wzoru, nie muszę go znać ponieważ mam działającą aplikacje , a z @Jozzek666 trochę pisaliśmy na temat aplikacji.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
@józiu, super że planujesz wersję mobilną, będzie opcja rozcieńczania roztworów o różnym stężeniu? Bardzo się przydaje.
@wieku, na białym znajdziesz wersję do pobrania, tutaj wywaliło z serwera, a może warto by było odświeżyć i w temacie dodać?
Mam instalki, ale mi nie wchodzą, próbowałem dodać. Może komuś uda się tu wrzucić.
Na windows, stara wersja działa bez zarzutu, a mobilna do androida 10, bardzo przydatna, i fajnie działa, prosta, w swej prostocie super.
I nie zajmuje pamięci, aplikacja niewielka.
@doody, nie w wszystkich typach obliczeń ml się sprawdzi, w wielu jednak sprawdzi się Litr. Przecież każdy chyba potrafi dodać zero, przecinek cośtam.
Ale nie będziemy obliczać 220L beczki, i jej Blg w mililitrach.
Jak ktoś ma możliwość, wrzucić poprzednie wersje, niech wrzuci.
Wielu osobom się przyda.
@wieku, na białym znajdziesz wersję do pobrania, tutaj wywaliło z serwera, a może warto by było odświeżyć i w temacie dodać?
Mam instalki, ale mi nie wchodzą, próbowałem dodać. Może komuś uda się tu wrzucić.
Na windows, stara wersja działa bez zarzutu, a mobilna do androida 10, bardzo przydatna, i fajnie działa, prosta, w swej prostocie super.
I nie zajmuje pamięci, aplikacja niewielka.
@doody, nie w wszystkich typach obliczeń ml się sprawdzi, w wielu jednak sprawdzi się Litr. Przecież każdy chyba potrafi dodać zero, przecinek cośtam.
Ale nie będziemy obliczać 220L beczki, i jej Blg w mililitrach.
Jak ktoś ma możliwość, wrzucić poprzednie wersje, niech wrzuci.
Wielu osobom się przyda.
-
- Kontakt:
-
-
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Piwo/ Cydr/ Bimberek
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
-
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowanie: 482 razy
Ostatnio mój telefon zaktualizował się do androida 12 i znowu stara apka zaczęła działać
Trzeba ją odpalać 2 razy ale działa bez zarzutu.
Trzeba ją odpalać 2 razy ale działa bez zarzutu.
Ostatnio zmieniony piątek, 19 sie 2022, 09:11 przez Doody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Darek
Darek