Coś dla ducha- książka, muzyka, film
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 445 razy
- Kontakt:
Dzięki uprzejmości Górala z Bagien moja kolekcja powiększyła się o single na 45 obrotów. Gdy się ich słucha czas zatrzymuje się 50 lat temu...
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 24 maja 2021, 19:31 przez JanOkowita, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Krótko o sobie: Dobrze zjeść...łazić po plaży...wlezć na wydmy i sobie tam leżeć, coś tam poczytać...
- Ulubiony Alkohol: Toruńska chrzanówka (wycofali z produkcji), własna - jałowcówka, kminkówka, pigwówka.
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Re: Coś dla ducha- książka, muzyka, film
Wieczór- więc pora na teatr TV https://youtu.be/wUF9EvXEGyk
-
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowanie: 481 razy
Piękna rocznica
W 1967 wydali pierwszą płytę na której grali "beatlesowato", potem seria świetnych albumów a już 6 lat później wydawali takie arcydzieło, które uważane jest przez niektórych za płytę wszech czasów. Dla mnie "Wish you were here" pozostanie płytą wszech czasów.
W 1967 wydali pierwszą płytę na której grali "beatlesowato", potem seria świetnych albumów a już 6 lat później wydawali takie arcydzieło, które uważane jest przez niektórych za płytę wszech czasów. Dla mnie "Wish you were here" pozostanie płytą wszech czasów.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 mar 2023, 13:58 przez Doody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jestem w trakcie lektury książki "Krwawy Kobalt".
"Po powrocie z Konga nic nie wygląda tak jak dawniej. Świat, do którego wracasz, nagle traci sens. Trudno ogarnąć umysłem, że żyjemy na tej samej planecie. Schludne stosy warzyw w sklepie spożywczym wydają ci się wulgarne. Jasne światła i spłuczka klozetowa robią wrażenie czarów. Czyste powietrze i woda zakrawają na zbrodnię. Wyznaczniki zamożności i konsumpcjonizmu wywołują skojarzenia z przemocą. W końcu większość z nich ma przemocowe korzenie, zręcznie wymazane z podręczników historii, które mają tendencje do łagodzenie brutalnej prawdy."
Polecam, szokująca. Zacytuję fragment z początku 3 rozdziału:"Po powrocie z Konga nic nie wygląda tak jak dawniej. Świat, do którego wracasz, nagle traci sens. Trudno ogarnąć umysłem, że żyjemy na tej samej planecie. Schludne stosy warzyw w sklepie spożywczym wydają ci się wulgarne. Jasne światła i spłuczka klozetowa robią wrażenie czarów. Czyste powietrze i woda zakrawają na zbrodnię. Wyznaczniki zamożności i konsumpcjonizmu wywołują skojarzenia z przemocą. W końcu większość z nich ma przemocowe korzenie, zręcznie wymazane z podręczników historii, które mają tendencje do łagodzenie brutalnej prawdy."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
Autor tematu - Posty: 1728
- Ulubiony Alkohol: własne nalewki, czerwone wytrawne
- Podziękował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 253 razy
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Mój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Emiel. Gdzieś ty był. Na zesłaniu? Witaj. Witaj i jeszcze raz witaj. Co do czytania. Jestem w trakcie Ice Station Zebra. Mackleana.polecam.
Cieszymy się że jesteś. To teraz wyjścia nie masz. Piwo piwkiem a ja wirtualnie szklanicę nalewam. spróbuj nie wypić.
Cieszymy się że jesteś. To teraz wyjścia nie masz. Piwo piwkiem a ja wirtualnie szklanicę nalewam. spróbuj nie wypić.
Albo coś robisz dobrze, albo wcale.