Witam,
W zwiazku z tym iż mam dunder po rumie (już chyba 4ty) chciałem go czymś zakazić... Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii? Serem pleśniowym? Ziemią? Różne widziałem opcje i nie wiem w która stronę iść.
Z góry dzięki za pomoc.
Czym zakazić rum?
-
- Posty: 2739
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 308 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
-
- Posty: 2926
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: Czym zakazić rum?
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM
-
- Posty: 212
- Rejestracja: niedziela, 5 kwie 2015, 09:26
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Re: Czym zakazić rum?
@labek, na pierwszy raz zostaw na żywioł czyli tym co lata w powietrzu. Jak coś konkretnie złapie to zamknij beczkę rurką do czasu aż coś postanowisz z zawartością zrobić.
Eksperymenty z dedykowanymi drobnoustrojami z serów itp zostaw sobie na kolejne razy. Odradzam maasdamer - wlazł mi w fermentor tak, że nadawał się tylko do utylizacji.
Eksperymenty z dedykowanymi drobnoustrojami z serów itp zostaw sobie na kolejne razy. Odradzam maasdamer - wlazł mi w fermentor tak, że nadawał się tylko do utylizacji.
-
- Posty: 1047
- Rejestracja: wtorek, 31 mar 2020, 21:29
- Krótko o sobie: Uczmy się nie wyważać otwartych drzwi.
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 175 razy