Nastaw z prosa

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

Autor tematu
jajek12
350
Posty: 353
Rejestracja: piątek, 7 lis 2008, 10:47
Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Post autor: jajek12 »

Witam.
Czy ktoś robił nastaw z prosa? Robię głównie nastawy na jęczmieniu i życie, i w tym kierunku będę robił "specjalizację". Wcześniej o takim zbożu nie myślałem, ale ostatnio przebywałem w okolicach Hrubieszowa i tam nowo poznany bimbrownik powiedział, że najlepszy spirytus jaki pił :poklon; to z prosa. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z prosem?
Pozdro. jajek12
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Autor tematu
jajek12
350
Posty: 353
Rejestracja: piątek, 7 lis 2008, 10:47
Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Re: Nastaw z prosa

Post autor: jajek12 »

Witam.
Nikt nie robił z prosa!? No nic, będę nastawiał jak tylko zdobędę proso. Na razie jest z tym problem.
Pozdro. jajek12
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”