Kamil96
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
Witam nazywam się Kamil, mam 22 lata. Zaczynam przygodę z winem - moim pierwszym produktem jest wino wieloowocowy (jabłko malina) robili się już od połowy sierpnia. Spuściłem je już 2 razy, za pierwszym razem dałem moim kolegom (króliki doświadczalne) nachlać się tym i mieli biegunkę. Sądzę, że od obumarłych drożdży, bo lałem prosto z baniaka. Teraz wino wygląda znakomicie, z tym że dałem 13 kg cukru do 25 l i słodkie bardzo jest, ale chyba to nie jest problem. Zamierzam je butelkować i pytanie jakie korki użyć? Następnym produktem jest wino ryżowe - proszę o propozycje
Ostatnio zmieniony sobota, 5 sty 2019, 12:14 przez Qba, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Posty: 14
- Rejestracja: sobota, 28 lip 2018, 14:36
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Przywitanie
Łooooooo matkooooo
Powiedzcie, że to jakiś żart noworoczny !!!
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Powiedzcie, że to jakiś żart noworoczny !!!
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony czwartek, 3 sty 2019, 22:18 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 182
- Rejestracja: sobota, 13 wrz 2014, 06:38
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Re: Przywitanie
Witam Kamilu. Powiem Ci rozbawiłeś mnie na maksa. Zanim zaczniesz cokolwiek następnego wstawiać to lepiej poczytaj trochę podstaw produkcji wina. Jest jeden pozytyw. Zacząłeś od wina i dobrze bo jakbyś poszedł od razu w destylacje to jeszcze może krzywdę byś sobie zrobił. Witam i życzę powodzenia.
https://www.alkoholeforum.pl
-
- Posty: 14
- Rejestracja: sobota, 28 lip 2018, 14:36
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Przywitanie
Myślałem na początku im więcej tym lepiej ale pytanie czy wgl opłaca mi się kasę na butelki marnować wino w miarę klarowne ale nie chcę siary dawać.
Scalono.
À propos pędzenia to przymierzam się i zbieram hajs 1000 zł potrzebne.
Scalono.
À propos pędzenia to przymierzam się i zbieram hajs 1000 zł potrzebne.
Ostatnio zmieniony piątek, 4 sty 2019, 05:49 przez inblue, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 16
- Rejestracja: wtorek, 4 gru 2018, 23:03
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Lokalizacja: Okolice Płocka
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
-
- Posty: 182
- Rejestracja: sobota, 13 wrz 2014, 06:38
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
-
- Posty: 16
- Rejestracja: wtorek, 4 gru 2018, 23:03
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Lokalizacja: Okolice Płocka
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Kamil96
Napisz coś więcej: czy jest tylko słodkie czy również mocne, jak dawałeś cukier - czy jednorazowo całą ilość czy na 2 lub 3 razy...?
Jeżeli na 1 raz to czy przy tak dużym jego stężeniu drożdże w ogóle "ruszyły" i pracowały...?
Jeżeli na kilka razy i widziałeś fermentację to "przerobiły" max ile mogły, wysoki procent alko je zabił, a Ty masz słodki i mocny syrop, który możesz rozcieńczać wodą i pić trochę słabszy ale również mniej słodki; masz też inne wyjście - zrób następne wino wytrawne i wymieszaj obydwa w proporcjach " na smak" i " będzie Pan zadowolony !!! "
Jeżeli na 1 raz to czy przy tak dużym jego stężeniu drożdże w ogóle "ruszyły" i pracowały...?
Jeżeli na kilka razy i widziałeś fermentację to "przerobiły" max ile mogły, wysoki procent alko je zabił, a Ty masz słodki i mocny syrop, który możesz rozcieńczać wodą i pić trochę słabszy ale również mniej słodki; masz też inne wyjście - zrób następne wino wytrawne i wymieszaj obydwa w proporcjach " na smak" i " będzie Pan zadowolony !!! "